Länsderbyt slutade oavgjort

För Umeå IK och Sunnanås del sparkade Svenska Spel F17 norra igång med ett länsderby. Lagen möttes på ett kylslaget Campus Arena i en annars småtrevlig tillställning som slutade 1-1.

Visst, det var premiär så antalet passningar i rad var inte a la Barcelona men det syns att det finns potential i massor i både UIK och Sunnanå.

Umeå IK har ett framförallt ett ramstarkt försvar med Kajsa Skönby, Johanna Eliasson och Jasmin Nejati i spetsen. Dessutom stod målvakten Mathilda Wirthig för flera kvalificerade räddningar. Kvicke och löpstarka Johanna Nyman på mittfältet samt Amanda Skyltbäck i anfallet imponerade även dem.

Mest imponerande i Sunnanå var deras stenhårda press på Umeå IK. Det är sällan man ser ett lag spela med en sådan aggressivitet som Sunnanå gjorde. Med bättre skärpa i avslutsögonblicken hade det gett utdelning i form av mål – var så säker.

Mittfältaren – och målskytten – Fanny Söderlund den som imponerade mest på mig i Sunnanå.

Målen gjordes av Johanna Nyman och Söderlund.


FOTO: Ulf Hägglund

ooo

I övrigt var VF-sporten på plats när VF-coachen drog igång i kväll. De som har med Josefin Gardeström och Frida Strandberg i sina lag har fått en bra start på tävlingen. Strandberg gjorde fyra mål och Gardeström två. Mer om matchen går att läsa här.

ooo

Umeå IK-målvakten Caroline Jönsson blir borta i uppskattningsvis tre veckor med en mindre muskelbristning i vaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *