Händelserik torsdag

Dagarna svischar förbi här på textfabriken. Det knepas och det knåpas. I dag med en hel del matnyttigt på fotbollsfronten.

Damlandslagets förbundskapten Dennerby ger Sofia Jakobsson chansen i träningsmatchen mot England i mitten av maj. Trots att förbundskapten i princip har VM-truppen klar för sig (läs tidigare inlägg här).
– Jag ser det som en chans och ska försöka inte sätta för höga krav och press på mig själv. Jag åker dit och gör precis vad jag gjort i
klubblaget och  går det bra och jag har lite tur kanske jag kan lyckas, sa Jakobsson till kollega Tomas Ruuth.

Ruuth som för övrigt var hyfsat rätt ute när han redan efter premiäromgången vinklade på Jakobssons chanser i en eventuell VM-trupp till sommaren.

ooo

Caroline Jönsson missar som sagt ett par tre matcher och ersätts av Västerås-förvärvet Malin Reuterwall. Mer om ersättaren kan ni läsa i morgondagens VF.

ooo

Umeå FC har som bekant en väldigt stor trupp. Därför har man nu skrivit utlåningsavtal med Teg för SSK-Jens Sjöström och Johan Wilhelmsson. Detta är ingen utlåning a lá Calle Lif i fjol utan mer än utlåning a lá Simon Mårtensson och Timothy McNeil i UIF.

Det vill säga att Wilhelmsson och Sjöström kommer kunna spela för båda klubbarna. De kommer även träna en gång i veckan med Teg.

ooo

Uttråkad med en aldrig sinade fotbollstörst att släcka? Brygg en kopp kaffe, slå dig till ro med Ipaden och läs den här artikeln.

Eller vänta. Stryk det där med Ipaden. En fluga.

ooo

Sist men inte minst. Umeå FC har förstärkt ledarsidan med Stephan Kullberg. Han kliver in som någon form av extra resurs för tränarduon.
– Jag ska väl bidra med min erfarenhet från spel i högre serier. Jag kommer se matcher från läktaren och vara något lagledaraktigt samt stötta skadade spelare, sa Kullberg till bloggen.

Kullberg har ju erfarenhet så det räcker och blir över. Svensk mästare med Göteborg på det glada 80-talet. Spelade även internationella matcher med Göteborg och blev cupmästare innan han lämnade för Djurgården där han var lagkapten.
Vad säger du om Umeå FC:s start?
– Jag tyckte väl från början det var lite si och så med spelet. Såg hemmamatchen mot Boden och då var man inte speciellt bra men vann ändå vilket är starkt. Resultatmässigt har de ju gjort det jättebra och de spelade bra borta mot Vasalund. Det är ett relativt nytt och föryngrat lag som det finns mycket potential i, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *