En poäng som kostade skjortan

Umeå IK fick med sig en poäng från bortamötet med Linköping. Hoppa och jubla? Nja, den spar vi på. Det var nämligen en match där det mesta skedde – och för UIK:s del då i början av matchen.

Efter nio minuter stod det 2-0 till hemmalaget. Först en oförklarlig miss i kommunikationen mellan Anna Westerlund och målvakten Malin Reuterwall där den förstnämnde passar in bollen i eget mål. Sedan ett skott som olyckligt touchade på en spelare och ställde Caroline Jönssons ersättare.

I 18:e minuten blev Ramona Bachmann stämplad i sådan grad att hon fick bryta matchen.
– Jag försökte hoppa in igen men det gick inte. Det gjorde verkligen jätteont i foten och kändes som den var bruten, säger hon som ska undersökas vidare i morgon.

I sammanhanget bör det nämnas att UIK spelade bra redan första kvarten och skapade flera målchanser. Utdelningen kom i stället innan pausvilan då Maria Nordbrandt satte 2-1 efter ett inspel från Ramonas ersättare, Hanna Pettersson.

Samma Pettersson kvitterade i 77:e minuten. Tio minuter senare blev hon utvisad efter sitt andra gula kort. Det första fick hon för att hon gick in för tidigt på plan – trots ett godkännande från den assisterande domaren.
– Det första gula var horribelt. Det är därför jag knappt har någon röst kvar, säger UIK-tränaren ”Jocke” Blomqvist.

Efter Petterssons 2-2-mål hade UIK ett par bra chanser. Chukwudi missade bland annat från nära håll.

Ändå ruggigt starkt av UIK att hämta i kapp – trots den minst sagt miserabla starten.

Rita Chikwelu bäst på plan. Även Sofia Jakobsson och Emma Berglund förtjänar beröm.