Obbola förstärks i premiären

Det var som signaturen ”Hasse” skrev i ett tidigare inlägg. ”Vart kan man spela på matchen Obbola-Ersboda?” skriver han och avslutar med ”Ersboda vinner”.

Det vette katten alltså. För Obbola IK får rätt hyfsad förstärkning i form av fem UFC-spelare.

Adam Chennoufi, Henrik Sennström, Joakim Kvist, Robin Arestav och Jonathan Jonsson ska få behövlig matchträning i OIK.

Tungt för Ersboda FF som förmodligen räknat in en säker trea i premiären på söndag.

ooo

Junsele har fått rätt av förbundets huvudstyrelse. Detta innebär att Toby Davis är spelklar till helgens match mot Älgarna. Däremot är övriga engelsmän och moldaver spelklara. I det första fallet är det FIFA som beslutar i frågan och i det andra RF.

Hur som helst fick Junseleledaren Hellgren rätt av Lagrell & co att skriva under papperna – och de var inskickade i tid.

Skön pottkant de i tävlingskommittén bör sitta på för tillfället.

9 kommentarer

  1. Så otroligt värdelöst. Obbola kommer ju vinna serien om de får fortsätta låna på detta vis? Pajasserie och de hela känns otroligt löjligt. Stackars Ersboda och hoppas FCarna får de hett om öronen.

  2. intressant lösning.
    Ufc ser detta som ytterst viktigt att dessa spelare får speltid i fyran för tillfället.
    Undrar om Bäckström senior skickar likvärdigt med UFC folk till matcen mot Bäckström Juniors lag Ersmark IK när det blir dags.
    Ser man på tipsen så verkar ju EFF och EIK vara två av topplagen i div 4.

  3. reglerna suger….låna 5 st ???? ,,inte klokt…sen ska 5 av obbolas egena som tränat hela försäsongen sätta sig på bänken, om det blir så här varje match har obbola förmodligen tappat dom 5 nästa säsong och då får man lägga ner alaget….vore rätt ok

  4. Det som blir konstigt med ett sådant regelverk är ju att resultaten i serien kan bli väldigt ojämna. Typ Obbola vinner mot ett tänkt topplag som tappar tre pinnar, för att nästa match ha noll ufcare och förlora mot ett annat topplag och vips har serien avgjorts i slutändan för att det inte finns någon hejd i utlåningsavtalet. Maxantal i startelvan (kanske 3 max) eller liknande vore möjligen en ide. Sen kan man ju hävda att man ska vinna mot alla lag i en serie för att vara värdig vinnare, men 50% div 1-spelare (av hög klass dessutom) är rätt tungt även för ett topplag i div 4.

  5. Ska vi ha ett lag i Umeå som strävar efter superettan, så måste spelare som sitter på bänken få matchträning. Att sitta och gnälla framför datorn att det är orättvis är småskoleaktigt! Ett + till Obbola som låter UFC killarna få plats i laget!

  6. Visst är det bra att de får speltid, men visst känns div 4 som lite väl låg nivå för dessa ufc-spelare?

  7. Självklart ska de få matchträning! Men visst hade det väl varit mer rätt att kunna ha samarbete med lagen i högre serier och i första hand försöka få låna ut dem till Umedalen och Mariehem. I andra hand till Teg, IFK Umeå och Sandvik i div 3. Att skicka alla 5 till att spela ihop i ett div 4-lag kan ju omöjligt vara utvecklande! Tror de får hårdare matchning på ett träningspass istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *