Plockar upp bitarna

Länsfotbollen lever i allra högsta grad. Umeå IK är tvåa i damallsvenskan, UFC leder division I och Sunnanå är i topp i norrettan.

”Just nu rullar det på” som man säger på nysvenska.

Helgen då?

Skellefteå FF stod för ett riktigt bottennapp hemma mot Anundsjö. Med den kvalité som finns i truppen (Burlin, Zdravkov, Bergqvist, McNeil, Vikberg, med mera) är dagens mittenplacering helt enkelt för dålig.

Där har Samir Kanlic en hel del att jobba med.

Det var som UIF-tränaren Janne Westerlund sa:
– Sett till spelarkvalité är vi två jämna lag.

Umedalen tappade en poäng i slutminuterna borta mot Hudviksvall medan Morön fick med sig en poäng från Sollefteå. Marihem tappade tre poäng i slutminuten efter en, enligt rapporter, tveksamt dömd straff.

…MSK är ett annat lag som inte fått ut allt av truppen. Å andra sidan tar det som bekant tid med lagbyggen.

ooo

I damtvåan spelades det ett stekhett derby mellan Åkullsjön och Mariehem. MSK gick segrande ur striden efter tre gyllene minuter i slutet av matchen.

Eller vad sägs om: 0-1 (86) Therese Kapstad, 0-2 (87) Sanna Kullberg, 0-3 (89) Therese Kapstad.

ooo

Sunnanå ångar på i damettan. Tre nya poäng borta mot Gideonsberg. Carina Holmberg stod för ett av helgens vackraste mål med en sträckt vrist i krysset.

ooo

Betsele kammade noll hemma mot serieledaren Assi medan Malå åkte på pumpen mot Kiruna. Malå måste börja plocka poäng snarast.

ooo

Robertsfors ångar på i mellersta trean. Av de lag jag sett i serien vet jag inte vilka som skulle kunna stoppa dem. Teg, IFK Umeå och Friska Viljor får kämpa om kvalplatsen.

ooo

Spöland Vännäs IF kan bli en riktig askungesaga. Nu leder man som nykomling damtrean med sex poäng. I helgen krossade man tabelltrean Umedalen med 7-0. Det om något vittnar om att det finns kvalité i Andreas Bengtssons lag.

ooo

I herrarnas norrfyra står kampen mellan Sunnanå SK och Morön City. Rätta mig om jag har fel men båda lagen är farmarlag och får därför inte gå upp?

ooo

I söderfyran har Ersmark sprungit ifrån i toppen. Vårens besvikelse så här långt är Ersboda.

ooo

Efter lunch rullar VF-bil norrut mot Luleå. UFC har chansen att rycka i toppen. Ska bli intressant att se hur den unga truppen hanterar den vetskapen och därmed pressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *