Vem av bröderna går vidare till nästa omgång?

Ersmark klarade sig kvar i division fyra ifjol och det var verkligen på håret. I år har man en betydligt starkare och jämnare trupp. Vad beror det på? Först och främst att man fått hemvändare till klubben. Christoffer Johansson, Mattias Larsson och Fredrik Isaksson är tre spelare som valt att spela för moderklubben Ersmark och bara där har vi tre starka men även bidragande orsaker till varför det gått så bra för årets Ersmark. Sedan ska man inte glömma att spelare som André Holmström också vänder hem efter några säsonger i Mariehems organisation. Men det jag främst vill hissa i dagens Ersmark är tränarduon Daniel Bäckström och Tobias Olofsson, det är två killar som gjort ett fantastiskt jobb i klubben, de brinner för sporten grymt mycket men framför allt är dom oerhört trevliga och stannar alltid till och pratar när man träffas och det uppskattas verkligen. Det vi kan konstatera är att ”lilla” Ersmark har ett riktigt slagkraftigt lag denna säsong men om det räcker till serieseger i fyran, det vet jag inte. Ett som är säkert är att Ersmark har en spännande trupp och ambitionerna om ett avancemang i DM och serien finns givetvis där. 

Mariehem har liksom Ersmark klarade sig kvar i division II på målsnöret ifjol, men i år har man ett betydigt starkare men framför allt en bredare trupp än ifjol. Som ni vet så gick ju en drös Ersbodaspelare över till Mariehem efter att Ersboda hamnat i konkurs. Jag är själv lite förvånad över att Mariehem inte har mer poäng än vad dom har, för dom har ett riktigt grymt lag. Det är oerhört svårt att inte imponeras av Peder Åström på mittfältet eller Ludvig Bohlin som får styra och ställa i backlinjen och detta är bara två av 2o fantastiska fotbollsspelare. Jag tror och hoppas att Mariehem börjar klättra i tabellen för att dom spelar en oerhört sevärd och trevlig fotboll.

Där fick vi in lite om lagen. Matchen då?

Jo, Mariehem bör ju vinna mot ett lag som ligger två divisioner under men det kommer vara en svårspelad match på Ersmarks IP. Jag tror själv att det kommer bli oerhört jämnt men Mariehem bör nog ta hem matchen. Jag vill dock varna för en skräll. Det kommer bli lite upp till bevis för dom stora grabbarna i EIK, Christoffer Johansson, Mattias Larsson, Fredrik Isaksson, Tom Bergvall och Johan Olofsson. Rätta mig om jag har fel men alla dessa spelare har spelat division I och dom måste verkligen visa att dom gjort det denna match.  Ett som är säkert är i alla fall att Ersmarks backlinje kommer ha oerhört mycket att göra. Kim Lundmark och Daniel Larsson är två riktigt giftiga forwards i division II så varför skulle dom inte leverera mot Ersmark? 

Jag måste passa på att tippa också. Mariehem vinner med 4-2! Målen, Kim Lundmark 2, Peder Åström, Robin Åberg. E: Christoffer Johansson 2.

Hur ser din tippning ut samt vilken av bröderna Larsson får sista ordet?

Matchen spelas i alla fall imorgon Onsdag 19:00 på Ersmarks IP. Ett som är säkert är i alla fall att det kommer bli en oerhört trevlig tillställning.

5 kommentarer

  1. Jag tippar 5-4 till MSK efter förlängning!

    p.s ett mysterium att MSK med ”20 fantastiska fotbollspelare” lirar i div II Norrland

  2. Jag håller verkligen med dig Sebastian, Bäckström och Olofsson har gjort och gör ett fantastiskt arbete i Ersmark.

  3. ESK-are: Ursäkta att jag formulerade mig dåligt, Ersboda hade inte de ekonomiska förutsättningarna att spela i division II, så nu spelar dom i div 6 istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *