Södras chockseger

Var själv inte på plats på Tegstunet men det verkar som om Umeå Södra stod för en helgjuten insats – rakt igenom. Ingen föll ur ramen samtidigt som topparna Erika Blomstrand och Patricia Hägglund var ett ständigt hot mot Sunnanåförsvaret.

…det var Sunnanås första förlust för säsongen. Ett derby är alltid ett derby.

SSK är etta med +34 i målskillnad. Umeå Södra är femma med -12.

ooo

Umedalen vann kassaskåpssäkert över Härnösand. Herman Nilsson, Björn Bjersing och Danny Persson nätade för de svartgula. Bäst för dagen var backlinjen och målvakt Augustsson.

Mariehem å andra sidan spelade tjongfotboll på Nipvallen i Sollefteå. Det gav tre poäng efter att man vänt ett tidigt 1-0-underläge. Kim Lundmark kvitterade i 68:e och åtta minuter senare tåfjuttade Jonatan Lundberg in segermålet.

ooo

För Åkullsjön blev det rejäl islossning när Hägglunds IoFK gästade Hällgärdan. Hela 9-2 till hemmalaget där Julia Larsson stack ut med fyra baljor.

ooo

Tegs SK tog tidigt midsommarledigt med en 2-1-seger över Salsåker-Ullångers IF. Björn Söderström och Mattias Östman målhjältar för de vinröda.

ooo

Efter många om och men fick VF-sporten i går tag på Sofia Jakobsson. Det är lättare sagt än gjort när man ska gå igenom presskontakter. Här är webbversionen.

Sverige genrepar i dag mot Japan. Avspark 14.00.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *