PSG för länslagen

Piteå Summer Games har startat en elitklass för pojkar och flickor 16. Västerbottens länslag ska lira turneringen som blir den sista riktiga matchförberedelserna inför vinterns Cup Byggnads och Cup Kommunal.

P16-laget spelar mot ett mexikanskt lag, ett norskt, ett italienskt och ett lag från Argentina. De får klara sig utan Ronni Hammare och Linus Marklund som är med P94-länslaget och Markus Stenberg, Malå IF, som lämnat återbud.
– Inte ofta man får spela mot sådant här bra motstånd på de här breddgraderna. Vi ska försöka spela en bra fotboll och utvecklas oss, säger distriktskapten Johan Larsson.

Flicklaget möter ett mexikanskt, ett finskt samt Norrbotten och Ångermanlands länslag. De får klara sig utan landslagsspelarna Johanna Nyman och Amanda Skyltbäck samt lagets två målvakter.
– Vi har plockat in F96-länslagets tredje- och fjärdemålvakt. Andra får chansen att visa upp sig vilket är roligt. Vi har fortfarande väldigt duktiga fotbollsspelare med oss. Vi vill såklart vinna alla matcher, något annat finns inte, säger distriktskaptenen Kåre Granberg.

Umeå FC har med ett lag i P16:s elitklass. De spelar inte i samma grupp som länslaget och består, som jag förstått det, av de som ingår i Umeå FC:s talanggrupp men inte är uttagna i länslaget.

ooo

Seif Kadhim har brutit sitt kontrakt med Syrianska Kerburan och flyttar hem till Umeå. Läs mer här.

För mig är det självklart att UFC minst bör testa honom. Är han tillräckligt bra är det bara att signa.

ooo

Fotbolls-VM pågår som bekant i Tyskland. Är enig med övriga expert-Sverige (och Tomas Ruuth för den delen) om att Sverige måste höja sig ett flertal procent om de ska bli tal om något slutspel.

….Sofia Jakobsson gjorde det hon är bra på under sitt inhopp. Både hon och men även Antonia Göransson borde få chansen mer.

ooo

Lämnar nu över bloggandet till herr Glaas i en veckas tid. Krisens Grekland väntar.

1 kommentarer

  1. UFC talanglaget består av ett antal killar från Umeås närområden, där bland andra länslagskillarna ingår. De som är uttagna med länslaget kommer inte att spela med UFC i PSG.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *