Lite smått och gott

Umeå FC  är fortfarande serieledare efter att man ”bara” fick kryss i toppmötet med Sirius. UFC spelade inte bra i den första halvleken och man slarvade oerhört mycket med passningsspelet.  Sirius skapade nästan ingenting dom heller men efter en feldömd straff (enligt mig) så tog man också ledningen efter 3 minuter. Trots mycket slarv från hemmalaget så kunde lagkapten Lundström kvittera i den 36:e matchminuten.

 UFC har inte förorat en match i år och det är givetvis riktigt imponerande. Oj, höll på glömma det var ju nytt publikrekord för i år,  man kom upp i sköna 2080 personer, kommer det fler till vårsäsongens sista match hemma mot Hammarby TFF?

***

Mariehems damer stod för årets största seger när man förnedrade Hägglunds IoFK. Slutresultatet skrevs till 15-1, målskyttar var följande: Therese Kapstad 5, Marielle Sikström 3, Carolinn Sandström 3, Andrea Collén, Karolina Rinnau-Widding, Jenny Nordenberg, Anna Karlin.

***
Sunnanå förlorade sin andra match för i år och det var hemma mot AIK med 0-6 och där behöver man kanske inte skriva så mycket? Bara att ta nya tag.

***

Sverige är klara för kvartsfinal i VM efter segern 1-0 segern mot Nordkorea i lördags. målskytt i den matchen har vi gamla Umeåbekantingen Lisa Dahlqvist.  Nu återstår det att se om man får möta Brasilien eller Australien/Norge i kvartsfinal, allt är beroende på hur det går för svenskorna i den sista gruppspelsmatchen på onsdag mot USA.

***

Jag skrev ett inlägg om Mariehems FF:s WO-match mot Ersmark och efter ett snack med Jerry Eriksson (MFF) så förklarade han varför det blev som det blev. – Vi fick inte ta vilka spelare som helst från A-laget eftersom alla spelare som startat i deras sista match inte var tillgängliga för spel eftersom man måste vänta en omgång innan dom blir spelklara, sa Eriksson. Sedan så hade dom fått sjukdomar och återbud under dagen vilket gjorde det omöjligt för att ens få ihop en startelva. Sedan hade man dessutom två spelare uttagna till matchen pga. alla återbud, som egentligen inte fick spela efter som dom skulle iväg med länslaget och där vill man ju att alla spelare ska känna sig fräscha. Sedan av de spelarna man skulle kunna få låna  från A-truppen så var dom inte heller tillgängliga pga. långtidsskador.

Så då var det utrett!

***

Vi var också några övergångar i och från div fyra. Makwan Bassami har gått från Umedalens FF till Ersboda FF liksom Ari Baroshki som lämnade Sandåkern. Mark Saliba har gått från Ersboda till divison III-klubben Tegs SK. Då fick vi med lite transfers också.

1 kommentarer

  1. är det någon som vet vilka spelare som UFC kommer plocka in? Är Danny Persson och Seif Kadhim de två spelare de pratar om att plocka in?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *