FF vidare i DM

Skellefteå FF spelade sig vidare i DM, nu väntar Spöland/Vännäs på torsdag.  Det blev precis som jag sa att Skellefteå förmodligen skulle lufta en hel del spelare, på bänken fann vi följande spelare: Krister Andersson, Leo Englund, Olov Bergqvist, Goran Zdravkov, William Grenholm, Fredrik Enberg.

Redan efter nio minuter så hade Alexander Brinkmann startat målskyttet för gästande FF och efter två snabba mål av Samuel Gustafsson så kunde FF gå till halvtidsvilan med en ledning på 3-0.

I den andra halvleken fortsatte bortalaget att ånga på och Morris Lewis, Fredrik Lindgren och William Schönfeldt blev målskyttar. Samtidigt fick Rönnskär ett rött kort i den 74 matchminuten och man fick avsluta matchen med en man mindre på banan. Noterbart var att FF fick två straffar vilket Schönfeldt och Lewis förvaltade på bästa möjliga sätt.

FF gjorde ett byte och det var Emil Pettersson som gick ut pga. ont i baksidan och in gick Olov Bergqvist.

6-0 seger borta mot Rönnskär och nu väntar som sagt Spöland på torsdag, där bör FF vinna men jag tror definitivt att det kommer bli ett tuffare motstånd än vad Rönnskär var. FF måste verkligen hålla koll på Spölands målspruta Simon Johansson.