En anfallare ett måste

Jag är tämligen säker på att Umeå FC:s tränarpar Örjan och Stuart siktade på att spela 4-4-2 med Danny Persson och Simon Mårtensson på topp under hösten.

Med Mårtensson borta har UFC tre anfallare i dagens trupp. Danny P kan inte spela i första matchen mot Sirius vilket gör att tränarparet har ”Böni” och Robin Arestav som anfallsalternativ.

Hittar inte UFC ett riktigt guldkorn som går in och förstärker startelvan direkt, vilket jag tror att de inte kommer göra, så bör UFC redan nu sikta in sig på att spela 4-2-3-1.

Även utan Simon har faktiskt serieledaren tillräcklig kvalité i truppen för att stanna i toppen av division I.

Med Seif in i truppen har UFC dessutom ytterligare ett alternativ i de offensiva mittfältspositionerna.

ooo

Snart börjar fotbollsfestivalen i Umeå. Alltid lika roligt att få kryssa mellan spelplanerna och kika. Helger som denna önskar man verkligen att man var P13 igen.

2 kommentarer

  1. UFC är som starkast när Erik Lundström spelar i en spets på innermittfält. Med 4-4-2 spel blir det ett tjongande från backlinjen likt fiolhöstas. Danny tar Mårtenssons plats rakt över. Ändra inget annat!!

  2. Varför uppdateras aldrig bloggen? Lägg ner om ni inte klarar att hålla den levande. Titta på kollegorna norrut som verkligen håller igång sin fotbollsblogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *