Skyttekungen borta resten av säsongen?

 

Så här skriver Umeå FC på sin hemsida angående skyttekungen Simon Mårtensson.

Simon Mårtenssons skada visade sig dessvärre allvarligare än vad som först befarades. På tisdagseftermiddagen kallades han tillbaka till universitetssjukhuset sedan läkarna kollat röntgenbilderna en gång till.

Det visade sig att lårbenet skadats. Simons ena ben är nu gipsat och han får räkna med en långvarig bortavaro från fotbollen.
– Till att börja med får jag inte belasta benet på sex veckor, säger en deppad Simon till hemsidan.

Det var vid måndagens träning som Simon fastnade med foten i gräset. Han skjutsades omedelbart till sjukhuset, men där visade röntgenbilderna inte på någon skada. Skadan upptäcktes först vid en andra kontroll. Vårens skyttekung får nu troligen följa UFC:s alla höstmatcher från sidan.
– Just nu känns det förstås inget bra men det handlar ändå inte om en världshändelse. Jag hoppas kunna vara i spel åtminstone i slutet av säsongen.

***

UFC öppnar redan nu för nyförvärv,  Idag ska Bäckström och tränarna sätta sig ner och diskutera angående ersättare till Mårtensson. Man hoppas på två offensiva förstärkningar. En av dem är förmodligen yttermittfältaren Seif Kadhim som fått kontraktsförslag från klubben.

Som ni vet så är Calle Lif på G till USA och kommmer nog inte spela mer med dem. Robin Nilsson har tagit time out och sedan har vi Timothy McNeil som är utlånad till Skellefteå FF.

De tillgängliga forwards UFC har är Böni och Arestav så just nu ser det sannerligen tungt ut. Danny Persson som återkommer efter en lyckad sejour i Umedalen kommer inte att vara spelklar till den första matchen nu efter uppehållet, så Stuart och Örjan får helt enkelt förlita sig på tidigare nämnda blivande forwardsparet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *