Detta har hänt

 Umeå IK kryssade hemma mot Malmö i seriefinalen av Damallsvenskan. Och redan till veckan får man chansen att ta tre pinnar mot skåningarna då serienvänder och Malmö står för motståndet på hemmaplan. I första mötet var Emma Berglund utan tvekan bäst på banan.

***

Ett sargat UFC gick mot säsongens första förlust mot Hammarby TFF på bortplan. På söndag möter man Sirius borta och förhoppningsvis får man tillbaka lagkaptenen Erik Lundström.

Umeå FC  har även gjort klart med en ny innermittfältare, Rajko Komnenic. Rajko är 27 år, vänsterfotad. Han har gjort 150 ligamatcher för FK Leotar-Trebinje i Bosnien-Herzegovinas högstaliga.

Det är för övrigt samma klubb som Vladimir Sudar representerade innan han kom till Umeå FC. Vlado och Rajko har också spelat tillsammans i Leotar. Vlado är en av dem som rekommenderat sin fd lagkamrat.

Så här säger sportchefen Håkan Bäckström om värvningen: – I Rajko får vi en spelare med både offensiva och defensiva kvalitéer. Han kommer inte minst att tillföra oss massor av rutin av spel på hög nivå.

Rajko Komnenic väntas bli spelklar till UFC:s hemmamatch mot IK Frej 14 augusti. Processen att skaffa uppehålls- och arbetstillstånd beräknas ta tio dagar.

***

Mariehems SK spelade ut Umedalens IF i onsdagens divison II-derby. Målskyttar var Jonatan Lundberg, Ludvig Bohlin och Kim Lundmark.

Mariehems damer går som tåget man är nu ensamma serieledare i division II´.

**

Teg tuffar på i divison III-mellersta. I onsdagens divison III-derby krossade tegarna Sandvik med 7-0. Vilket innebar att man behåller första platsen i trean efter att Robertsfors samma kväll orättvist tappade poäng mot ett IFK Umeå.

**

Det ljusnar för skadedrabbade Petter Andersson. Han har nämligen blivit utvald som ny lagkapten i Groningen. – Han är en stor förebild i truppen. Han är en spelare som kan hantera svåra bakslag och är duktig på det holländska språket, säger klubbens tränare Peter Huistra till den officiella hemsidan.

*

Det var lite från förra veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *