UIK måste våga för att vinna

Det är inte längre kvar till seriefinal holmgång två drar igång på Malmö IP. Fotbollsbloggen är på plats nere i Skåne och kommer både liverapportera och videointervjua.

Vad ska vi tro om det här då? 1-1 blev det på Gammliavallen. I UIK-lägret är det i backlinjen som det finns frågetecken. Alexandra Nilsson och Linnéa Ågren lämnades hemma. Sent igår kväll visste inte tränare Jocke Blomqvist om Tuija Hyyryen kunde spela.
– Det är 50/50.

I övrigt skulle det inte bli några förändringar. Kan inte Hyyrynen spela är min gissning att Pernilla Nordlund startar till höger i backlinjen och Fanny Hjelm till vänster. Alternativet är Elin Landström till vänster och Hjelm på andra kanten.

I övrigt Sofia Jakobsson och Ramona på kanterna och Rita Chikwelu och Emmelie Konradsson i mitten på mittfältet. Just dom senare får en nyckelroll. Det är därifrån bollarna på kanterna ska komma ifrån. Backlinjen kommer inte tillåtas slå de där svepande crossbollarna som man fick göra på Gammliavallen.

UIK måste våga gå framåt. Det är är egentligen den stora nyckeln till tre poäng.
– Vi har ingen press på oss. Det är Malmö som har chansen att rycka. Vi kommer inte känna någon press förrän sista matcherna, säger UIK-tränaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *