Offensiva problem

Än är det alldeles för tidigt att måla fan på väggen. Tre lag (Sirius, Väsby och UFC) har trettio poäng inför fortsättningen. Umeå FC har bland annat kvar Väsby hemma.

Men man ska inte sticka under stol med att starten på hösten liknar den som var i fjol. Däri ligger också det positiva. Något måste UFC-lägret ha lärt sig av det.

ooo

Såg matchen mot IK Frej i går. Tycker att offensiven har lite gått i stå. Johan Larsson hade inte den bästa av dagar på sin kant, Chennoufi hotade för lite och Lundström fick aldrig riktigt grepp grepp om offensiva tredjedelen.

Dagar då samtliga dessa tre harrar har det tungt får Umeå FC problem. Så viktiga är dem för laget.

…när dessutom både Erik Löfgren och Marko Mihajlovic hamnade på ”mellis” jämt och ständigt tappade UFC den stabilitet som präglat laget under hela våren.

…och vad betyder avsaknden av Simon Mårtensson?

ooo

Desto mer glädjande är det att Umeå IK för första gången sedan hösten 2009 är i serieledning. Malmö förlorade  mot K/Göteborg medan ett starkt UIK 3-1-besegrade Jitex.

Även i UIK:S fall är det för tidigt att skriva något i sten. Men faktum är att insatsen på Malmö IP lovade gott och att laget fortsatte i samma stil mot Jitex.

ooo

I herrtvåan gick det som förväntat. Mariehem föll mot Östersund och ett Umedalen utan Danny Persson kommer ha det kämpigt under hösten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *