Mål som kom och uteblev

Barcelona vann Supercupfinalen efter  två mål av deras egen mesias. Messi förstås. Själv satt man och tokhejade på Real eftersom det Manchester United-hjärta man har, säger bara NEJ NEJ NEJ och åter NEJ när man hör Barcelona. Ni som är unitedsupportar vet vad jag pratar om, förmodligen också alla realfans. Hur som helst, Barcelona vinner sin första titel i år och när man rullar boll som man gör stundtals känns det meningslöst att ens hoppas att motståndarlaget ska få låna bollen.

***
Nu till något helt annat! Umeå IK var som sagt serieledare inför derbyt mot Piteå. Dock så kryssade UIK och Malmö kunde återigen gå upp i serieledning. På något sätt känns det som en stöld att Piteå åker hem med en pinne. Deras mål är två riktiga skitmål, tyvärr så räknas dom också. UIK jagade dock på för ett ledningsmål men det uteblev. Skåningarna som krossade Jitex med 5-0 är på samma poäng som UIK men man har bättre målskillnad. 1749 personer tog sig till Gammliavallen under gårdagen och de flesta gick därifrån väldigt besvikna. Vilket även hemmaspelarna var. – De får två skitmål men vi ska vinna det här. Jag tycker att vi har allt spel och har chanser, säger Ramona Bachmann till kollegan Ruuth. Bäst under dagens match tycker jag att Maria Nordbrandt var, hon kämpade, slet, hade ett vårdat passningspel och hon gjorde framför allt två mål. Nya tag för Umeå IK tar man 28 Augusti borta mot Kristianstad.

***
Aja, nu ska jag strax iväg och träna blivande stjärnor på IFK Umeås fotbollskola. Håll utkik för mer under dagen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *