UFC tog tre riktigt sköna pinnar

 

Umeå FC vann helt rättvist i norrlandsderbyt mot IFK Luleå med 3-0. Det hade till och med kunnat bli några fler mål för hemmalaget som brände några onödiga chanser. Bortalaget IFK Luleå kändes helt iskalla och man var riktigt uddlösa frammåt. Det ända riktiga läge gästerna hade lyckades en av UFC:s mittbacksgiganter i Erik Löfgren vackert glidtackla bort. Löfgren var också en av de tongivande spelarna i hemmalaget, tillsammans med Seif Khadim, Erik Lundström och Ali Jasim  som samtliga stod för en strålande insats under gårdagen. En riktigt spännande combo var när Khadim och Jasim spelade på samma kant. Dom spelade riktigt bra tillsammans och skapade ständigt oreda för Luleås backlinje.

För er som inte har koll på gårdagens målskyttar, så kan jag säga följande. 1-0 gjorde Erik Lundström på pass av Danny Persson. 2-0 gjorde Erik Löfgren efter en styrning på Johan Larssons frispark. 3-0 gjorde Danny Persson då han iskallt rullade in en retur på en riktig projektil från Johan Larsson.

Sedan fick jag också se nyförvärvet Rajko Komnenic in action och han såg riktigt bra ut, han spelade enkelt, tufft men han var framför allt väldigt lugn med bollen. Det ska bli riktigt intressant att följa Rajkos fortsättning i UFC-tröjan.

 

Bäst hos gästande Luleå, tycker jag att kaptenen Charles Sampson var.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *