Snack med Calle Lif

Det går fortsatt bra för Carl Pettersson-Lif som befinner sig i USA för att spela college-fotboll.  Dom har spelat nio matcher (när jag pratade med han) och dom har vunnit samtliga matcher. I den senaste matchen stod också Lif som är nybliven vänsterback för ett mål och ett ass. Matcherna som Calle spelar går att följa på internet och vissa skolor har till och med kommentatorer på matcherna. Han fick också fina lovord från kommentatorn i den senaste matchen och de lydde följande ”lindsey left back is definately man of the match” riktigt kul.

 

Här kommer en liten ”längre” intervju med våran egen lilla lintott från Umeå.

 

Tjena Calle, hur är livet ”over there”?
– Tjena tjena, Jo men det är riktigt bra, jag trivs grymt bra även om man saknar familjen hemma men det är ju andra svenskar som är här så det får väl kompensera upp det här med saknade av familjen.

Hur går fotbollen och hur är lagen ni möter?
– Ja, som du redan har sett har vi vunnit  allt hittills men vissa lag har faktiskt varit riktigt dåliga samtidigt som vissa lag är grymt bra så det är en härlig blandning.

Jag har hört att det är långa resor hur känns det?
– Jo det är sjuuuuukt många och långa resor, suck. Nä men alltså när vi spelar matcher så är vi ju oftast borta i några dagar men det krävs också eftersom vissa bussresor ligger på 18-19 timmar så tiden i bussen är väl inte allt för kul men vi har ett skönt gäng som är bra att fördriva tiden när man sitter i bussarna.

Hur är laget då? Hur långt kan ni gå i ett slutspel?
– Laget håller riktigt höglass och jag tycker att jag kommit in bra i laget även om man var lite orolig i början att man inte skulle få spela eftersom man var förstaårare. I ett slutspel, hm… Ja, jag tror fasen att vi kan gå hela vägen. Vi har ändå mött laget som är rankat just under oss och där vann vi så vi kommer i alla fall med ett grymt bra självförtroende inför ett slutspel.

Du snackade lite om hemlängtan hur jobbig är den egentligen?
– Jo men i början var det riktigt drygt men efter ett tag kommer man ju in i det mesta och jag har en riktigt skön rumskamrat (Hezekiah Stone Weiss) som tagit väl hand om mig. Sedan de tillfällena man saknar alla där hemma brukar jag tänka att jag kommer ju hem till jul och är då hemma i sex veckor så det brukar kännas bättre, haha.

 

Slutligen vad önskar du dig mest av allt just nu?
– En kram av mamma Margareta och av Pappa Anders.

 

***

Ni som är intresserade mer vad Calle och hans rumskamrat har för sig borde checka in den här länken. För ”Hez” är en jävel på dansa. http://www.youtube.com/watch?v=L3kklMOWSTM

Imorn kommer fotbollshörnan för er som saknat den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *