Första hörnan

Emma Åberg-Zinmark är tillbaka i UIK efter ett sabbatsår. Nu ryktas ingen mindre än Marta tillbaka till Umeå IK men UIK lär inte vara det ända laget som slåss om Martas underskrift.

Sunnanås måldrottning Linda Fransson ryktas söderut och hon jagas av Jitex.

***

Umeå FC vill inleda ett samarbete om man når Superettan inför kommande säsong med succémannen Patrick Mörk som var agenten som tog Sierra Leone-duon Mohammed Bangura och Teteh Bangura till Sverige. Nu har Umeå FC:s sportchef Håkan Bäckström varit i kontakt med Patrick Mörks ”team”, som är intresserade av ett samarbete med UFC om de går upp i superettan.

**

Umedalen riskerar att tappa flera spelare i Henrik Folkesson, Björn Bjersing, Kristoffer Bjuhr, Gustav Persson, Janne Jonsson, Andreas Olofsson och Magnus Henrysson. Där samtliga överväger om man ska spela kommande säsong.

Bert-Åke Mårtensson tar över som sportsligt ansvarig i Umedalens IF inför kommande säsong och lämnar därmed tränarjobbet i Obbola IK bakom sig om jag förstått det rätt.

Petter Augustsson har erbjudits ett ettårskontrakt av nykomlingarna i division I, Östersunds FK och han säger följande: – Östersund har något roligt på gång och verkar ha bra förutsättningar, både sportsligt och ekonomiskt. Men min fru ska börja en utbildning baserad i Umeå och är låst här så allt det runtomkring måste lösas och så, åker jag till Östersund blir det nog så att jag flyttar dit själv ett år, säger den förre UFC-målvakten, ändå lockad av erbjudandet.

Även Skellefteå FF:s toppforward Leo Englund uppvaktas av Östersund. Samtidigt som Dan Burlin har varit och tränat med klubben och han hade bara fina ord att säga. Så det återstår att se om vi får se tre västerbottningar i ÖfK kommande säsong.

William Rudolf-Åström i GUIF är aktuell för nyblivna division II-laget Teg där han varit och tränat. Och på tal om Teg så provtränar Johan ”bacon” Bergström med Utsiktens BK i Göteborg där bland annat Glenn Hysén är tränare.

 

Jim Grenholm som spelade i Obbola den här säsongen är påväg tillbaka till Umedalen enligt rykten.

 

***

Det var allt jag fått reda på hittills, eftersom det är såpass tidigt efter säsongen är det svårt att hitta något mer men där fick ni i alla fall något.

2 kommentarer

  1. Kul att hörnan har kommit tillbaka, riktigt roligt! Måste fråga hur ofta kommer fotbollshörnan, sebbe?

    OBS: Bra skrivet btw, ser framemot detta år av fotbollshörna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *