Fotbollshörnan

Ali Jasim, som spelade vänsterback andra hälften av säsongen, är öppen för en fortsättning i Umeå FC efter avancemanget till superettan.
– Det är kanske inte lika självklart för mig att stanna som för spelarna från Umeå att stanna, men alla förutsättningar finns för att jag ändå stannar, säger han.Intresse finns från andra klubbar högt uppe i seriesystemet.– Min agent har berättat att det finns konkret intresse från en annan klubb i superettan.
ooo
Mer UFC. Nyallsvenska Gif Sundsvall väljer att inte förlänga kontraktet med Erik Löfgren.
– Jaså, jag hade inte hört det själv, men det var väntat, absolut, säger den till UFC utlånade mittbacken.
Löfgren gjorde en stabil vår i mittförsvaret, men efter Jens Sjöströms comeback har han fått nöta bänk. Trots det är han sugen på en fortsättning i det nyblivna superettalaget.
– Vi har inte börjat snacka än, men det är absolut jätteaktuellt att spela med Umeå FC i superettan. Det är några bitar som behöver lösas, jag vill gärna ha något att göra vid sidan av fotbollen, det var lite tråkigt i år, säger Löfgren.
ooo
13 av 22 spelare i Mariehems herrlag från föregående säsong står med kontrakt även över den kommande säsongen.
Några av de som står utan kontrakt är Peder Åström, Jonatan Lundberg, Robin Åberg och Fredrik Strömberg.
– Vi för samtal med samtliga spelare i truppen och det hela är ju en lång process, säger lagledaren Håkan Arestav.
ooo
Mer Mariehem. Division III-laget Betseles tränare Tobias Ermebring har fått ett muntligt erbjudande om att kliva in som assisterande tränare i MSK:s herrlag i division II.
– Det står mellan det och fortsätta i Betsele. Det känns kul att Mariehem vill ha mig och inom en vecka lär det vara klart vilket lag jag väljer, säger Ermebring.ooo
På spelarsidan är inte mycket klart i Betsele förutom Thomas Strömgrens avsked. Mittfältaren Rebin Hazar har tränat med Hammarby TFF och Enskede men inget klart där i dagsläget.
ooo
Skellefteå FF:s Leo Englund tränar under veckan med det numera allsvenska Åtvidaberg.
– Det har gått helt okej, men är så klart ganska stor skillnad. Man tränar i stort sett på samma sätt som jag är van, men allt går mycket snabbare, säger Englund.Känns Åtvidaberg som ett rimligt alternativ?– Absolut, jag hänger med och det känns inte som någon omöjlighet att spela här. Vi får se hur det blir, säger Englund som även har division I-nykomlingen Östersund på intresselistan och nästa vecka åker och tränar med ett annat allsvenskt lag, Djurgårdens IF.
ooo
Mer Skellefteå FF. Enligt källor till Fotbollshörnan är division II-laget på jakt efter två mittfältare från Östersunds FK. Det handlar om Robbie Clark, 20, och Ludvig Sundström, 21.
– Vi för en dialog med de två. Den som känns närmast och som vi hoppas mest på är Ludvig som har en riktigt bra karaktär, säger FF:s sportchef Arne Olofsson. FF är även intresserade av Moröns Najib Ibrahim samt IFK Umeås flyfotade yttermittfältare Sebastian Glaas.
ooo

Flurkmark rustar upp för spel i division IV. Ingen spelare har lämnat laget, men fyra har tillkommit.– Det är fyra spelare från division IV, vilka de är kan jag tyvärr inte säga, säger tränaren Jens Björnehall som själv troligen stannar på sin post.

ooo
Gimonäs UIF-bröderna Leo och William Åström är atkuella för Tegs SK och har varit och tränat med det nyblivna division II-laget, detta tillsammans med lagkompisarna David Karlsson och Alexander Larsson. Även Sandviksbacken Nils Enwald har provtränat med Teg.
– Det är mycket nytt för oss just nu när vi går upp i tvåan. Vi ska ju ha proffskontrakt med alla spelare och vi ska ju kontakta tidigare föreningar för ­våra spelare, säger tränaren André Ghanbari, som kör vidare näste säsong.

ooo
Och på tal om Teg så har Mattias Östman flyttat till Stockholm. Johan ”Bacon” Bergström flyttade redan under hösten till Göteborg, nu provtränar han med Utsiktens BK där bland annat Glenn Hysén är tränare.
– Men Glenn har inte varit där än när jag har tränat med den, han har visst haft nåt tv-program han spelar in, säger ”Bacon” som kört två pass med Utsikten, som vann division II och lirar i ettan nästa säsong. – Det har gått bra och jag ska få träna mer nästa vecka, säger han.

ooo

Ännu mera Teg. Pontus Lundström som spelade i Teg 2010 spelade den gångna säsongen i division II-klubben Piteå men det blev en ettårig vistelse för Lundström som flyttar hem till Umeå…och Teg lär väl ligga närmast till hands för knycka hans underskrift.

ooo

Mariehem SK:s damer slutade tvåa division II. Inför nästa säsong har laget har haft två-tre spelare på provträning och kommer att flytta upp ”ett par tre spelare” som varit ”riktigt duktiga”, enligt tränaren Christer Oscarsson.
Oscarsson och ledarstaben är dock själva osäkra på framtiden i klubben.
– Det känns som att jag hör mig själv hela tiden. Det är avhängigt spelartruppen och om jag får tillbaka lite sug. Vi får återhämta oss först och ta beslut sedan, säger han.
ooo
En som dock inte fortsätter är lagets näst bästa målskytt i år, 21-åriga Marielle Sikström, som tar ett uppehåll.
– Jag har tappat mycket motivation under det här året. Jag var inte säker inför den här säsongen och utan motivation blir man så ojämn i spelet. Nu tar jag ett års uppehåll och ser om jag kan få tillbaka motivationen, säger Hörnsjö IF-fostrade Sikström som stått för 45 mål under sina fyra säsonger i MSK.
ooo
MSK kan också tappa Anna Karlin som kan vara på väg till Umeå Södra.
– Vi är intresserade av henne, säger sportchefen i Södra Tom Bergström.

ooo

På tal om Umeå Södra. Bergström har varit flitig den första tiden som sportchef i klubben och jobbat för högtryck.
– Det händer mycket positiva saker just nu, det är många namn som figurerar. Av den befintliga truppen är det 14 som vill fortsätta satsa nästa år och jag kommer i veckan skriva kontrakt med Emelie Strand, Ellinor Andersson, Johanna Ekenberg och Maria Niemilä. Så det ser väldigt bra ut, det är inte ens november än.

ooo

Spöland Vännäs IF är nya i division II nästa år. Spelarnyheter? – Rebecca Davis ska studera i Stockholm så vi får se hur mycket hon spelar. Madelene Nilsson har tänkt komma över från Mariehem till oss, i övrigt är det lugnt, vi har ju ett bra lag redan, säger tränaren Andreas Bengtsson som också fortsätter.
ooo
Malå IF åkte ur division III norra. Nästa säsong? Inte mycket spikat ännu, förutom att vänsterbacken Lars Wikberg, tidigare i Holmsund och Umedalen, tänkt ta uppehåll från fotbollen.
– Det blev lite mycket på hösten så jag har lovat mig själv att det inte blir nåt spel före nästa höst i alla fall, om jag får sugen tillbaka.

ooo

Morön BK:s herrar gjorde en bra säsong som nykomling i division II. På spelarsidan har Olof Ringqvist flyttat till Lund. Frågan är om lagets tränare Kenneth ”Kega” Isaksson fortsätter?
– Vi får se, jag har lite olika uppslag, säger “Kega”.

ooo

Nytt tränarpar för Sandvik IK:s division IV-herrar blir Simon Nilsson och Jörgen Brännström.

3 kommentarer

  1. Vilka tror ni vinner priser på galan? En sak är säker och det är att Stuart och Örjan blir årets tränare, i övrigt ser det tajt ut

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *