Kan UFC ens bygga vidare på fjolåret?

Här på VF:s fotbollsblogg kör vi med raka rör. Därför vill jag bara säga att jag inte är någon riktig bloggare längre. Jag bidrar bara med något alster då och då när tillfälle ges och Sebbe är utom räckhåll i någon obskyr rehabhall.

Det här är en sådan dag.

Det senaste i Umeå FC är att Adam Chennoufi och klubben inte kommit överens om en vettig ersättning. Det är ingen hemlighet att UFC har en väldigt låg budget, till och med i jämförelse med division I-klubbar. Klubben håller hårt i stålarna vilket visade sig i fallet Danny Persson och vilket visar sig nu med Chennoufi.

Därför ser sig teknikern om efter andra alternativ. Provspel med Syrianska Kerburan är nästa anhalt.

Det finns två sidor av det myntet. Det ena är att klubben lärt sig av andra klubbar i stan (av sig själv, Comets och Björklöven) och spenderar inte pengar som man inte har.

Det andra är att klubben istället spenderar pengar på spelare utifrån, som inte presterar (läs Rajko och ”Böni” exempelvis) i stället för att ge de lokala spelarna verkligen vettig ersättning. Det tycker jag är förkastligt dåligt.

Adam Chennoufi är en spelare som verkligen behövs i UFC. Alla vet vilken potential som finns och med morötterna som spel i superettan innebär, mer publik, intresse osv, tror jag starkt på ett bättre år för Chennoufi i år än i fjol. Lite en sådan spelare är han. Ju större scen, desto mer taggad Chennoufi. Något som knappast är en unikt egenskap i idrottsvärlden.

Att UFC inte är speciellt intresserade av Timothy McNeil är inget att hymla om. I november blev han erbjuden ett kontrakt som enligt uppgift innehöll en direktutlåning. Det sade han av förståeliga skäl direkt nej till. Där har det stått stilla sedan dess.

UFC-truppen består i dag av 23 spelare. Två anfallare varav Danny ännu inte kan gå för fullt.

Fem mittbackar finns i truppen. I dagsläget finns det fyra ytterbackar (Jonas Nilsson är uppsatt som back i truppen på hemsidan) och är Ian Hogg en hit blir det en femte.

Av mittfältarna är det bara Erik Lundström som var ordinarie på mittfältet hela säsongen i fjol. Seif Kadhim kom in efter halva säsongen och fick spela både mittfältare och forward. Ali Jasim var ytterback och Johan Larsson/Wennebro/Jonsson hoppade in och ut ur startelvan även om den förstnämnde avslutade starkt.

Så den frågan jag ställer mig med den nuvarande truppen hur mycket det egentligen finns att bygga vidare på från i fjol – även om många av spelarna är kvar.

UFC-ledningen har med andra ord ett stort jobb framför sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *