Veckans hörna

Sunnanås målvakt Åsa Berglund väljer att lägga handskarna på hyllan efter 16 år i klubben. Sunnanå hade också hittat en ersättare till Berglund och det är ingen mindre än Den före detta tyska landslagsmålvakten Stephanie Ullrich. Sunnanå fick dock nejtack på grund av att ”Steffi” var missnöjd med att träna på konstgräs.

ooo

Jonna Persson fostrad i Sandåkern har enligt rykten erbjudits kontrakt av storsatsande Umeå Södra, det återstår att se om man får se Jonna i de gulblåa matchstället.

000

Moröns herrar tänker inte förstärka laget med några som helst spelare utifrån. Dom satsar istället på lokala spelare och egna produkter samtidigt som man hoppas kunna behålla så många spelare som möjligt från fjolåret. En spelare som bestämt sig är kapten Linus Lindström som nu fått fast jobb i stan och valde därmed att skriva på ett nytt kontrakt med de grönrandiga. Just nu så ser det ut som endast Alexander Nygren lämnar laget, Sen kan givetvis mycket hända också…

ooo

Som det stod i förra veckans hörna så är Erik Johansson från Mariehem och provtränar i Norrköping och det rör sig om lite olika klubbar, uppgifter till bloggen säger att det gått bra för Johansson, ett längre inlägg och intervju kommer ske med Erik. Varken Björn Bjersing, Janne Jonsson eller Christoffer ”J” Johansson kommer att spela för Mariehem i helgens Ersbodacup då spelarna inte är spelklara för klubben.

ooo

IFK Umeå har gjort klart med förre Robertsfors-spelaren och Botsmarkfödde Simon Karlsson inför kommande säsong samtidigt som talangen Mattias Lidberg valt att ta steget till division III-laget och lämna Täfteå.

ooo

Mariehems damer har fortfarande ont om spelare men snart så ska de redas upp då man har många spelare på provträning med färre under kontrakt. Umeå Södra Ungdom har i alla fall visat intresse för MSK-duon Sandra Olofsson och Carolinn Sandström.

ooo

Ersmarks IK söker ny tränare då Danne Bäckström och Markus Wikström är nu engagerade i UFC’s talangsatsning samtidigt som Tobias Olofsson tar paus från fotbollen tyvärr. Något positivt ska givetvis också med, ett spännande nyförvärv kan jag väl nämna också, och det är skyttekungen från femman ifjol, Eric Ntekizimana. Han kommer förmodligen dundra in några kassar i fyran också.

000

Sandvik fortsätter att värva, Jens Granström från Haralds IF är nu klar för klubben. Sandvik gör även en ytterligare satsning i år då man startar upp ett lag i division 6.

000

Jonathan Esselin som tagit ett sabbatsår från fotbollen ska nu och provträna med division 5 klubben Umeåkamraternas FF.

ooo

Det var nog allt från denna gång! Imorgon startar förresten Ersbodacupen så håll utkik för spelschema här på bloggen.

 

6 kommentarer

  1. Tycker du borde nämna nåt om den glada nyheten att Gimonäs FC ska vara med i ersbodacupen!!

    Hoppas alla med Gimonäs hjärta kommer dit och hejar fram grabbarna som kommer upp från storstaden för att spela. Jag tycker ialla fall det är jätte roligt att de får vara med i turneringen. Och har även kryddat laget med en del stjärnor.

  2. Vet inte inte om man kan kalla att Södra storsatsar. Man har tappat mycket av värde och man har då bara värvat in spelare från div 2 och 3. Man saknar helt och hållet klasspelare. Therese Kapstad var ju inte direkt lysande i div 2

  3. Håller med Varför signatur. Måste man alltid klaga. Södra har gjort flera intressanta värvningar och har även sen tidigare kvar duktiga spelare. Unga spelare som säkert kommer ta flera kliv vidare under 2012 tillsammams med de mer rutinerade. Heja SÖDRA!

  4. Klart det kan bli intressant. Men jag håller väl med om att en ”storsatsning” är fel ord när man på pappret har ett sämre lag kommande säsong. Men helt klart kan flera spelare utvecklas och bli bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *