Tre offensiva spelare ska in

Tegs SK:s Johan Örnfjäll, av Ante Fahlén beskriven som ”Vilhelminas Kaka”, var den stora ljusglimten i Umeå FC under helgens träningsspelade i Finland (ett UFC utan typ 18 ordinare spelare så man undrar ju vad poängen är och om de inte kan senarelägga den årliga trippen till landet i öst). UFC-ledningen noterade också Örnfjälls framfart.
– Om det blir mer (än provspel) eller inte får vi se. Vi ska prata med tränarna, säger sportchef Håkan Bäckström till kollega Isacson.

I dagsläget har UFC tre anfallare, varav ”Böni” är den enda som är hel. Örnfjäll kan med fördel spela såväl forward som ytter.
– Det är ingen hemlighet att vi måste förstärka offensiven och vi har en plan för hur vi ska göra det. Målet är att förstärka med tre nya spelare, fortsätter Bäckström.

I dagsläget består UFC:s trupp av 24 spelare. En trupp som i ärlighetens namn inte sätter skräck i något av motståndarlagen i superettan.

När vi nu skriver februari lär de allra flesta godbitar, läs de som faktiskt går direkt in i startelvan, från den svenska marknaden vara uppbokade så antar jag att Umeå FC söker nyförvärv i andra länder. Agenten Miro Jaganjac har man ju haft täta skott med tidigare. Kanske, kanske jobbas det på någon, några från den afrikanska-marknaden.

Hur som helst har ju Umeå FC en i sammanhanget blygsam budget. Har man väl börjat på den linjen är det bara att fortsätta hela vägen. Så om man nu inte har några godbitar på ingång: Hör om Örnfjäll är intresserad och signa Adam Chennoufi snarast.

För då gäller det att laget redan nu börjar svetsas samman och ett ramstarkt grundspel börjar nötas in.

Oavsett vad, om vi ska vara riktigt pessimistiska: Jag ser tiotusen gånger hellre att ett 100 procent lokalt (eller så många egna som det bara går) Umeå FC åker ur superettan än ett sommardesperat UFC som slösar bort pengar på halvdana importer (alltså som det blev 2006) och ändå åker ur.

3 kommentarer

  1. Det är väl ändå ingen som säger att man kommer åka ur serien bara för att man satsar på lokala förmågor? Vilja kan ta en så mycket längre än erfarenhet vissa gånger och får man bara ihop ett sammanspelt lag så spelar det nog ingen roll om det är lokala spelare eller värvningar som gör jobbet. Våga satsa på Dessa spelare som är på framfart och vill visa framfötterna!

  2. Kan ni inte göra en sammanställning med förbundslagens försäsonger som ni brukar göra? Skullle vara en intressant läsning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *