Fredag den 13:e

 

Lovade att ni skulle få det ”bästa” värvningarna i mina ögon under Silly Season från div 1-4. Eftersom det har varit galet mycket jobb med VF-coachen så kan jag nu, Äntligen sätta mig till ro och få skriva lite här på bloggen. Noteringar jag fått är att det flesta vill  att jag skippar att skriva om UFC samt UIK. Det kommer givetvis inte att göras, men jag ska försöka lägga ännu mer krut på div 2 och neråt som varit många önskemål. Här kommer i mina ögon bästa värvningarna, har säkert missat någon som just DU skulle velat haft med så skriv gärna en kommentar Isf.
Division I damer
Umeå Södra har ju värvat en hel del, En av värvningarna som jag tror kommer vara oerhört viktiga för Södra är meriterade Therese Kapstad. Kapstad som har rutin från Damallsvenskan kommer bidra enormt med rutin och lugn som stundtals saknades ifjol då jag var och kollade. Nu har man värvat många fler spelare som också förtjänar en omnämnande men jag väljer att plocka ut den jag tror kan bli viktigast.

***
Division II herrar
Mariehems värvningar av ex-ufc:arna Janne Jonsson och Björn Bjersing kommer bli otroligt viktiga namn för de grönvita denna säsong. Räkna med lite mål i baken för MSK.
Utlåningen från UFC till Skellefteå FF i och med Timothy McNeil får absolut inte glömmas, McNeil är en oerhört talangfull spelare samtidigt som han är seriös i allt han gör vilket kommer höja FF ordentligt i år. En riktigt pådrivare som spelarna trivs runt omkring, sa FF:s Krister Andersson.
Sen kan man inte missa Tegs värvning av Fredrik Isaksson, jag tror inte folk förstår hur Jävla bra han är, ursäkta språket. Fredde kommer lyfta Teg enormt i år om han får vara skadefri.

***
Division II Damer
Spöland/Vännäs IF som haft en strålande resa genom att klättra från division till division har gjort två fina värvningar i Umedalens Tina Törnqvist som har ett otroligt vårdat passningsspel och kommer bidra både offensivt och defensivt för S/V. Johanna Forsmark värvad från Umeå Södra Ungdom tror jag blir en riktigt joker. Snabb som katten är hon och målfarlig som få så tror jag att hon kommer stänka in en hel del kassar denna säsong.

 

***
Div III herrar

Det har knappast varit några ”stora” värvningar i division III herrar. Spöland/Vännäs IF har dock gjort en kanonvärvning i Peder Åström. Killen kan verkligen spela fotboll och jag tror han chockade hela fotbollsumeå då han valde att gå tillbaka till moderklubben, Själv kan jag tycka det är ett rätt beslut, allt för få nuförtiden har hjärtat som som slår för den klubb som gav möjligheten till framgång. Utlåningen av Andreas Johansson från UFC bör bidra en del, dock så har S/V redan ett riktigt bra lag och jag var först osäker på var han skulle spela. Han har dock tränat i en otroligt träningsmiljö med Stuart och Örjan och bör ha tagit några kliv under den tiden.
Det kan inte heller stickas under stolen att IFK Umeå kanske fått tag i den stora målskytten dom saknat då Carl Pettersson-Lif har återvänt till moderklubben på utlåning. ”Calle” har visserligen inte varit med på någon match ännu, men det syns på träningar i skärpa och fokus att Usa-äventyret gjorde gott för den kvicke anfallaren.

**

Div III Damer
Umeå Södra Ungdom har gjort tre fantastiska värvningar, alla dessutom från samma lag. Olivia Lundberg, Carolinn Sandström samt Sandra Olofsson har alla tre lämnat division II klubben Mariehems SK för spel i Ungdom. Lundberg är liksom kusinen i MSK:s alag (Jonatan Lundberg) otroligt passnings skicklig, hon var förmodligen bästa ytterbacken i hela division II förra säsongen. Sandström är en målfarlig yttermittfältare som kommer skörda stora triumfer denna säsong. Olofsson som har förflutet i Umeå Södra Ungdom är en otroligt passningssäker innermittfältare som stundtals styr och ställer på mittfältet precis som hon vill.
Nykomlingarna GUIF har värvat hem vindsnabbe Linda Eklund till moderklubben vilket kommer stärka deras lag ordentligt. Eklund kommer närmast från spel i Umeå Södra och kommer bidra med fart och fläkt och minst sagt ett par baljor.

***

Division IV herrar
IFK Holmsund/Obbola IK har gjort en hel del fantastiska värvningar, Christoffer ”J” Johansson lämnar Ersmarks IP för Kamratvallen i Holmsund. Marcus Perjus lämnar Mariehems SK och Ersboda FF:s lagkapten Patrik Mattsson har signat på ett kontrakt. Det är tre klasspelare som värvats till Holmsunda/Obbola och kreatören för värvningarna sägs vara Johan Rönnmark som gångna säsongen var spelandetränare i klubben.
Sedan tror jag Elias Diarbakerli kommer göra stor nytta i Gimonäs UIF, det känns som en riktigt het värvning och jag kan garantera att Sörmjöle/Hörnefors kommer sakna Elias D.
Bureå IF värvade förra säsongen Jens Lindström från Skellefteå FF, han spelade dock bara några matcher för Bureå, i år har han varit med från start å ser ut att delta i de flesta matcherna. Sällskap får han av Skellefteå FF:s vindsnabbe ytterforward John Eriksson som valt att signa ett kontrakt med klubben. Inför kommande VF-coachen så vågar jag nästan garanterat att Eriksson kommer dundra in en hel del baljor.

Där har ni min lista, saknas någon? Klart det gör! kommentera tyck till, det är alltid roligt. Ha en bra fredagdentrettondedag!

1 kommentarer

  1. Idag vankas det dm matcher på
    Många arenor i Umeå området. Dragonplan 1 börjar det kl 12 och fortsätter hela dagen fram till 18 så ut kika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *