Inför Div II herrar

Ja, jag utlovade innan seriestart att jag skulle skriva ihop några rader om lagen i serierna och nu är det Division II:s nu som startar dagen till ära. Jag har dessutom fått till kommentarsfältet så nu ska/borde kommentarerna ramla in direkt då ni skriver.

hur som haver så en av seriefavoriterna jag har är Mariehems SK.
Motivering, Mariehem borde ha i särklass de bästa försvararna i serien. Janne Jonsson behöver jag inte nämna så mycket helt enkelt, Killen har rutin från UFC bla. och han kommer vara en viktig kugge i laget. Ludvig Bohlin är ju näste man som borde hyllas till skyarna, är i min mening utan att ens ha jättekoll på de övriga lagen utanför Umeå-regionen förmodligen division II:s bästa försvarare. Hans lugn och framförallt fina tajming i brytningar och passningar kommer göra gott för MSK denna säsong. Sedan får man inte glömma Kim Lundmark, en forward som är stor, stark, lugn och trygg och kommer förmodligen stänka in en hel del kassar denna säsong. Så med det lag Mariehem har på papperet så känns en topplacering givet ända in i kaklet.

***
Skellefteå FF är nästa lag som jag har som lite utav en seriefavorit. Målfarlige Leo Englund som jagades av flera allsvenska klubbar kommer stänka in en hel del baljor och han vill ju givetvis göra en ännu bättre säsong i år för att han ska kunna ta nästa kliv. Sedan måste man lyfta fram Olov Bergqvist som gått och blivit den backklippa FF kanske tidigare har saknat. Sedan så kommer garanterat Timothy McNeil göra bra ifrån sig, det var som jag skrev tidigare här nån gång. Krister Andersson lyfta ju fram Timothy som oerhört seriös och väldigt mån om övriga spelare i laget en riktigt energispridare som förmodligen kommer höja många spelare genom att bara närvara. Det finns många fler som nyförvärven James Burgin bla. som också skulle kunna lyftas fram och det tyder ju på att man har ett jäkla bra gäng.

***
Morön BK kommer få det oerhört tufft i år. Jag tror att man får det betydligt tuffare i år än vad man hade ifjol. Man har tappat Olle Ringqvist som stundtals ifjol var alldeles briljant nu vet jag inte om han kommer spela något under sommaren men vad som var sagt så flyttade han pga. studier.. Annars kommer målvakten Felix Marklund få ett stort ansvar vilket jag tror han kommer axla väldigt bra, frågan är bara om han får tillräckligt mycket hjälp av lagkamrater. Tomas Markströms målform tillsammans med Sebastian Stenvall måste komma igång tidigt för det är förmodligen dessa herrar som ska göra målen om inte Ludvig Marklund född 94 tar ett ordentligt kliv och spelar till sig en plats i startelvan.

***
Teg som åkte ur med dunder och brak i deras senaste sejour i div II kommer i år klara sig kvar med marginal. Jag tror Teg är bättre än vad många tror och ja, dom blir helt enkelt ett mittenlag. En otroligt otroligt viktig kugge för Teg är ju deras stjärnspelare Johan Örnfjäll som stänkte in 21 kassar ifjol i div 3 om jag inte minns fel, lägg där till att en hel del ass kom från Vilhelmina-sonen. Spännande och se kommer det också att bli om vindsnabbe Leo Åström kan ta ännu ett kliv framåt i sin utveckling. Men som sagt, Teg blir att räkna med. En spelare som hamnat lite i skymundan är Sven Lundgren som är en otroligt passnings och spelskicklig mittfältare som jag tror kan få sitt stora genombrott i år.

***
Sist och förmodligen också minst Umedalen, det är ett ungt och orutinerat Umedalen som jag tror kan bli en slagpåse detta år. Som Jonatan Lundberg sa i tidningen i veckan, ” Jag tror att Umedalen kan bli årets Junsele” Kanske kan det ge Umedalen ordentligt med tändvätska och man på något vänster kanske till och med kan hålla sig kvar. Men det ser oerhört tungt ut, Alaa Mohammed kommer få dra ett stort lass och en kanonsäsong med få skador måste komma från hans sida. Annars är det oerhört kul att UIF vågar satsa på egna talanger. Som Joakim Stigedahl som egentligen redan är etablerad men han kommer sannerligen få chansen detta år, jag blir inte heller förvånad om lillebror Jens Stigedahl spelare från start denna säsong, även Ronni Hammare är duktig men steget för att bli en etablerad division II-spelare kan vara för stort att ta redan nu.. Laget är i stort sett nytt men Janne Westerlund kanske har ett ess i rockärmen och gör något riktigt bra av unga och orutinerade Umedalens IF.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *