Lite inför div IV Södra herrar

Sandåkerns SK,
Hamdija Comic
Målsättning: Vi har ingen speciell, försöka vinna varenda match sen får vi se.
Seriefavoriter: Ersboda FF
Vad talar för er? Vi har ett ungt och talangfullt lag som jobbar och krigar på varenda träning.
Vad talar emot er? Orutinen kan kanske lysa igenom.

Sandåkern är ett ungt och talangfullt lag och jag tror att dom till slut också kommer kunna vara med i toppstriden. En spelare som kommer göra stor nytta är målsprutan Tim Persson som jag skulle beskriva som stor, starkt och riktigt, riktigt målfarlig. Samtidigt så måste man höja UFC-lånet Johan Wilhelmsson också som kommer bidra riktigt mycket med sitt passningsspel samt sin fina vänster fot.

Täfteå
Johan Norberg
Målsättning,
Seriefavoriter, Ersboda eller IFK Holmsund/Obbola IK
Vad talar för er, Vår lagsammanhållning.
Vad talar emot er, Orutinen som lyser igenom.

Täfteå har blandat och gett på försäsongen och man har tappat två viktiga spelare i Mattias Lidberg samt Peter Öberg, samtidigt som man fått en hel del yngre spelare från bl.a. Sävar. Jag tror ändå att man kommer hamna stabilt i mitten denna säsong och får man igång snabbe Albert Holmgren så tror jag motståndarlagen kommer få det oerhört tufft denna säsong. Men i toppen kommer inte nya unga Täfteå att hamna.

Sandvik
Jörgen Brännström.
Målsättning: vinna varenda match
Seriefavoriter: Obbola/Holmsund och GUIF.
Vad talar för er? Vi har ett bättre lag i år än de lag som åkte ur trean ifjol.
Vad talar emot er? Vi har en väldigt ungt lag och där kanske orutinen kan saknas i vissa matcher.

Sandvik kommer precis som många tror också vara med i toppen. Anton Viklund i kassen kommer troligtvis inte behöva kapitulera lika mycket som ifjol då han förmodligen är seriens bästa målvakt. Sedan kommer Joakim Lindberg återigen bli en typ av skyttekung som Sandvik också kommer dra oerhört stor nytta av.

Sörfors
Bo Lidén
Målsättning, Vi har väl inte pratat så mycket om det men spela fin fotboll och ha kul i varje match så blir det nog bra.
Seriefavoriter, IFK Holmsund/Obbola eller Sandvik
Vad talar för er? Vi har några riktigt spetsspelare och är dom med varenda match så kan de bli spännande.
Vad talar emot er? Att vi är väldigt beroende av ”spetsspelarna”

Jag tror att Sörfors får ett riktigt tufft år, man har b.la. tappat Simon Hansson, Joakim Eriksson Joakim Bålfors alla tre till Umedalen och de har bidragit enormt mycket för Sörfors tidigare. Sen kan man inte glömma att man har Daniel Fajers i laget, en klasspelare som är något utöver det vanliga och det ska vara just Fajers som ska kunna ”rädda” Sörfors från att åka ur, för i toppen kommer dom inte att hamna.

IFK Holmsund/Obbola IK
Bert-Åke Mårtensson
Målsättning, Få ihop laget till ett enat lag där alla har samma vilja.
Seriefavoriter, GUIF, Sandvik eller Ersboda.
Vad talar för er, Det finns mycket rutin i laget.
Vad talar emot, Att vi inte hinner få ihop laget tillräcklig snabbt då vi har massvis nya spelare.

Jag tror att Obbola absolut kommer att vara med i toppen till slut, Man har riktigt många klasspelare, Marcus Perjus, Christoffer Johansson, Johan Rönnmark. Ja, de finns en del att plocka i. Med Johanssons målskytte så tror jag absolut att det kommer lossna ordentligt för H/O och då blir dem svårstoppade. En topp placering för Holmsund/Obbola känns gla(a)sklart.

Ersboda FF
Mark McNeil
Målsättnig, Bättre än ifjol.
Seriefavoriter GUIF, Sandvik eller IFK Holmsund/Obbola
Vad talar för er, Vi har en jämn och stark trupp.
Vad talar emot er, Vi har många nya spelare.

Jag tror Ersboda kommer vara riktigt vassa, man har fått många nya spelare bl.a. Monir Salem från GUIF som kommer styra och ställa i backlinjen. Sedan får man inte glömma spelare som talangen som spåddes en strålande framtid (Marcus Vahlström) som gjort comeback i laget och om det är någon som ska få ordning på ”Mackes” spel igen så känns det som MR.McNeil är rätt man för jobbet. Nä, Ersboda blir livsfarliga.

Mariehems SK 2
Stanislav Maid
Målsättning Utveckla spelarna och laget.
Seriefavoriter, Sandåkern.
Vad talar för er, Vi har ett utvecklingsbart lag.
Vad talar emot, Vi har haft en stor omsättning på spelare under försäsongen och det är lite oklart vilka som spelar då det har varit periodvis.

Mariehem blir svårtippade, många yngre spelare finns numera i truppen och det kommer att bli riktigt intressant att följa, spontant så känns det som att man kommer få det oerhört tufft denna säsong. Men man ska aldrig säga aldrig, rätt vad det är så finns möjligheten att låna spelare från MSK:s A-lag och det är en riktigt bra förstärkning.

Röbäcks IF
Peder Molander
Målsättning, bättre än ifjol
Seriefavoriter, Sandåkern, Sandvik
Vad talar för er, Vi har i stort sett samma lag som i fjol.
Vad talar emot er, Vi har ett ganska ungt lag.

Röbäck lär hamna på ungefär samma placering som ifjol med tanke på att man har i princip samma trupp som förra året. Däremot så har man ett nyförvärv i Oskar Renström tidigare Malå som var en notorisk målskytt för något år sedan, kommer han igång i Röbäck kan han bli en riktig Joker.

FC Marys Home
Jakob Mårtensson
Målsättning, komma någonstans i mitten.
Seriefavoriter GUIF.
Vad talar för er, Vi har väldigt många duktiga spelare med väldigt mycket erfarenhet.
Vad talar emot, Vi har en väldigt stor trupp men ändå många borta.

Jag tror att om FC Marys ville så skulle de gå riktigt bra i serien och till och med vinna, men det finns ju en anledning varför spelare med så mycket rutin spelar där, tiden finns inte riktigt och därför kommer säkert inte alla spelare spela varenda match. Dock går det inte lockas över att slänga fram ett namn som Johan Nordell som förmodligen blir en skyttekung i år. Samtidigt bör man hålla ett extra öga på ”doldisarna” Joakim Tängdén och Andre Selstedt,

GUIF
Petter Fors
Målsättning Hålla oss kvar
Seriefavoriter Obbola/Holmsund, Sandvik eller Sandåkern.
Vad tala för, Med alla spelare friska har vi ett riktigt ungt och talangfullt lag.
Vad talar emot er, Vi har många duktiga men många som är lite för unga och orutinen kan nog lysa igenom.

GUIF har tappat nästan upp emot 30 spelare på två-tre säsongen och fått fylla på en hel del från de egna leden som minsann också har levererat. Men i år tror jag precis som tränaren bättre att GUIF inte kommer vara med i toppstriden trots att dom förmodligen kommer bjuda på ett fint och rullande spel efter marken. En stor nackdel för GUIF är att Alexander Larsson missar hela vårsäsongen på grund av praktik söderut.

Sörmjöle/Hörnefors IF
Christer Lundgren.
Målsättning topp 5
Seriefavoriter, Sandvik,
Vad talar för er, Vi har en bättre trupp i år än ifjol
Vad talar emot, Vi har en del unga spelare fortfarande som saknar rutin.

Johan Isaksson, Alexander Rönnlund är två spelare som kommer hållas ett extra öga på i Sörmjöle/Hörnefors som jag tror kommer hamna någonstans i mitten. Jag tror inte att dom kommer ha chans för serieseger men att vinna mot de flesta lagen tror jag absolut att S/H kommer att fixa. Men laget i sig är alldeles för ojämnt.

Ersmarks IK
Anders Öhlund
Målsättning Hålla sig kvar
Seriefavoriter IFK Holmsund/Obbola
Vad talar för er, Lagmoral och ett jäkla hjärta är det som kommer vara till vår fördel.
Vad talar emot er, Vi har tappat riktigt många spelare från förra säsongen.

Ersmark kommer förmodligen vara nere och härja i botten men att dom ska åka ur har jag svårt att se, Anders Öhlund tror jag hur som helst var den rätte mannen att ta över ett Ersmark där spelarflykten var stor. Extra öga bör nog hållas på Pontus Åberg som är en klinisk avslutare och lär stänka in några kassar. Viktig för laget kommer även trotjänaren Erik Berglund att bli med sin stora rutin.

Så här slutar tabellen.
Ersboda FF
Sandviks IK
Holmsund/Obbola
Sandåkern
FC Marys Home
GUIF
Täfteå
Sörmjöle/Hörnefors
Ersmark
Mariehem 2
Röbäck
Sörfors

2 kommentarer

  1. Favorittippade Ersboda åkte på en riktigt tung förlust mot nederlagstippade Ersmark idag, trots att man hade ett 2-2 reslutat och en man mer efter 70 minuters spel. Trots detta visade Ersmark ett stort hjärta och lyckades på en fast situation knoppa in 2-3 i den 80e minuten. En mycket välförtjänt seger som väcker frågor huruvida Ersmark verkligen kommer placera sig så pass långt ned i ligan och om Ersboda verkligen håller den klass som många tycks tro. Bla den så hypade backlinjen kändes instabil och klumpig, något andra lag kanske bör försöka utnyttja. Förövrigt var Ersmarks 2-1 mål en riktig delikatess signerad ett utav klubbens nyförvärv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *