Kortreff från helgen

Div III herrar

Robertsfors IK 1
Gällivare/Malmberget 3
Mål, R: Jesper Larsson
Bottennapp. Robertsfors lyckades inte alls i mötet mot Gällivare/Malmberget på lördagen. Man mötte ett taktiskt smart bortalag som stängde ytor och ställde om blixtsnabbt.
– De får en diskutabel straff och efter det blir det ännu tuffare att penetrera deras försvar. Vi spelar alldeles för omständigt och samtliga spelare kan bättre, Säger ”Robbans” tränare J-O Hemmerwall efter matchen.
Junsele 5
Betsele 2
Mål, B: Ahmed Al-Fadli, Ruslan Meherremli.
Målrikt. Betsele spelade bitvis riktigt bra och skapade en hel del lägen i den första halvleken. Men i dag var motståndet numret för stort och bortalaget Betsele klarade inte av att stå emot Junseles enorma anstormning.
– De var bra framåt och vi var för sårbara bakåt. Men det är inte sådana här matcher vi ska vinna, säger Betseles tränare Tobias Ermebring.
Betseles fina laginsats förtjänar ett starkt plus.

Kramfors A 0
IFK Umeå 3
Mål, IFK: Carl-Pettersson Lif, Sebastian Frisén, Johan Forsberg
Klar seger. IFK Umeå hade inga problem att slå Kramfors borta i helgen:
– Vi gör en gedigen insats och tar steg hela tiden. I dag spelar vi bra och och vinner riktigt rättvist, tycker tränare Jonas Wikström.
IFK tog ledningen på Sebastian Friséns långskott
i motvind och kunde sedan ta över spelet ännu mer
i den andra halvlekens medvind.
Beröm förtjänar Kevin Galloway och Hannes Brännvall som gör sina första matcher från start.
Spöland Vännäs 4
Älgarna 0
Mål, SV: Andreas Larsson 2, Jespser Berglund, Simon Johansson.
Storspel. Spöland Vännes bjöd på fantastisk fotboll i nittio minuter i mötet mot bottenlaget Älgarna. Samtliga lagdelar gjorde en ypperlig insats vilket resulterade i mycket en komfortabel seger.
Stort beröm till hemmalagets Andreas Larsson för sina två riktigt fina fotbollsmål, Jesper Berglund för sitt styrande backspel vilket skapade trygghet i försvaret och Patrik Forsgren som gjorde en mycket framträdande insats på mittfältet.

Division III damer
Kågedalen 6
Gimonäs UIF 3
Mål, K: Melina Nyman 2, Viktoria Holmström, Caroline Hedström, Ida Normark, Pernilla Nordkvist. G: Emelie Lindqvist 2, Parva Zarassi.
Vändning. Hemmalaget Guif hade en bit in i den andra halvlek ledningen med 3–2. Men Kågedalen ville annat och inom loppet­ av fem minuter vände man matchen till 3–6 som ­sedan blev slutresultatet.
– Man kan inte vara annat än missnöjd, säger den besvikne Guiftränaren Jan Eliasson. Extra beröm i hemmalaget till Felicia Österlund, Matilda Sandberg och Sofia Hällström. Även plus till bortalagets Therese Heed och Emma Nyström.Simon Lindmark

Morön City 2
Umeå Södra 2 1
Mål, M: Johanna Wikström, självmål. U: Carolinn Sandström.
Rättvist. Umeå Södra hade ett klart reducerat manskap i matchen mot Morön City.
Man hade med ett flertal yngre spelare från det egna ledet med och gjorde en bra insats utefter förutsättningarna. Men i dag räckte det inte riktigt hela vägen och hemmalaget vann ­rättvist med 2–1.
Stort plus till hela Umeå Södra som gjorde en gedigen laginsats. Även plus hos bortalaget till Julia Säll och Frida Långström.

Umedalen 1
Morön BK 1
Mål, U: Martina Stenlund. M: Elin Ellman.
Ojämnt. Trots Umedalens tidiga ledning via Martina Stenlund var det borta­laget Morön BK som sett över hela matchen var det klart bättre laget. Matchen slutade till sist 1–1 trots det enorma spelövertaget för Morön, framför allt i den första halvleken.
Bäst för dagen hos Umedalen var målvakten Sofia Lindblom. Extra plus hos bortalaget går till Elin Ellman, Caroline Loman och Rebecca Enarsson.

Division IV herrar
Sörmjöle/Hörnefors 1
Obbola/Holmsund 4
Mål, S/H: Carl Vestman.
O/H: Christoffer Johansson 3, Stefan Ågren.
Övertygande. Obbola/Holmsund gick segrande ur söndagens match mot Sörmjöle/Hörnefors med 4–1. Christoffer Johansson öppnade målskyttet efter en kvarts spel och skulle hinna med ytterligare två innan matchen var över.
– Vi skapar mycket och är förtjänta segrare, säger Obbola/Holmsunds tränare Bert-Åke Mårtensson.
Målskytten Christoffer Johansson förtjänar beröm.

Ersmark 1
Röbäck 6
Mål, E: Emil Lundström. R: Simon Eriksson 3, Mattias Isacson, Johannes Isacson, Niklas Löfgren.
Utklassning. Röbäck krossade Ersmark med 6–1 på söndagen. Ersmark, med många spelare borta, hade inget att säga till om och låg under med 6–0 innan Emil Lundström tröstmålade i slutminuterna.
– Vi räckte helt enkelt inte till, säger lagledare ­Urban Lundström.Trots förlusten förtjänar­ Kalle Öhlund och Jens ­Nygren beröm.

FC Marys Home 4
Sandåkern 1
Mål, M: Joakim Appelvik 2, Stefan Dahlberg, Magnus Larsson. S: Tim Persson.
Målrikt. Det blev en målrik historia. Marys Home tog tag i taktpinnen direkt, och ställde Sandåkern under press matchen igenom.
Det var dock Sandåkern som tog ledningen i början av matchen. Men detta gav Marys Home blodad tand, och det gav utdelning i fyra mål framåt.
Ersboda FF 3
Gimonäs UIF 0
Mål, E: Khalil Mustafa, Yusuf Mohamad, Johan Eriksson.
Hemmaseger. Ersboda FF avfärdade enkelt Guif hemma på Ersängsvallen.
– Vi spelade hemma på gräset och det passade oss lite bättre än dem. Jag är jättenöjd med segern i dag, säger Ersbodas tränare Mark McNeil.
Plus till Khalil Mustafa, Johan Eriksson och outtröttlige Yusuf Mohamad.

Sandvik 3
Mariehem 2 0
WO. Mariehem 2 lämnade WO på grund av för få spelare.

Flurkmark 1
Bureå 3
Mål, F: Dick Karlsson. B: Rasmus Lindgren, Nuno Stråge, Fredrik Asplund.
Orättvist. Flurkmark spelade fantastiskt bra fotboll matchen igenom, men kunde inte sätta chanserna. Bureå tog ledningen efter en frispark, så Flurkmark flyttade upp folk för att få in en reducering och fick utdelning i ett mål, men det skapades luckor bakåt så Bureå kunde kontra in båda 1–2 och 1–3 vilket fastställde slutresultatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *