Kortreff från helgen

Div II Damer
Luleå 2
Åkullsjön 2
Mål, Å: Hanna Bergström, självmål.
Dåligt. Luleå och Åkulssjön delade på poängen efter en dålig fotbollsmatch.
– Vi faller in i deras spel och gör inte många rätt, säger Åkullsjöns tränare Emil Nilsson.Luleå tog ledningen med 2–0 innan Åkullsjön kunde komma tillbaka och kvittera i slutminuterna.Jonathan Esselin

Burträsk 2
Själevad 1
Mål, B: Paulina Larsson, Julia Skoglund.
Vändning. Burträsk lyckades komma tillbaka och vinna matchen mot Själevad efter att ha varit i underläge fram till den 72 minuten. Julia Skoglunds 2–1 såg till att avgöra matchen till Burträsks fördel, och tre poäng kunde inkasseras.

Notviken 6
Mariehem 1
Mål, M: Hanna Forsgren.
Tungt. Mariehem fick minst sagt en tung start då man redan efter femtio sekunder släppte in 1–0. Det blev inte lättare för bortalaget då halvtidsresultatet runnit iväg till hela 4–0. Men i den andra halvleken ryckte MSK upp sig klart. Extra beröm hos Mariehem förtjänade Karolina Rinnau Widding och målvakten Frida Andersson.
Simon Lindmark

Infjärden 1
Spöland Vännes 1
Mål, S: Josefin Gardeström.
Orättvist. Trots att Spöland Vännes dominerat stora delar av matchen på en enormt vattensjuk plan, var det Infjärden som tog ledningen med 1–0. Trots det stora spelövertaget fick gästerna inte utdelning förrän i slutminuterna via Josefin Gardeström.

Div III damer
Mariehem 2 2
Myckle 2
Mål, Ma: Julia Lundberg 2. My: Anna Hettinger, självmål.
Oavgjort. Det blev delad pott mellan Mariehem 2 och Myckle i en match med två olika ansikten.
I den första hade Mariehem 2 full kontroll på händelserna medan det var ombytta roller efter paus och ett Myckle som pressade på för ett segermål.
– I andra får vi motvind och blir rejält tillbaka pressade, säger Mariehem 2s tränare Markus Berggren.Beröm förtjänar tvåmålsskytten Julia Lundberg.

Umedalen 1
Guif 3
Mål, U: Pia-Maria Lundberg. G: Emelie Lindqvist 3.
Storskräll. Botten mot toppen i dagens drabbning mellan Umedalen och Gimonäs. Matchen fick en oväntad start där bortalaget tog ledningen med hela 0–3 efter sjutton minuter spelade. Umedalen spelade sedan upp sig men det räckte inte hela vägen.
Moa Åström och Josefine Ekman för Umedalen och Johanna Aalto, Stina Envald och Lova Georgsson för Guif förtjänade alla beröm.

Clemensnäs 9
Umeå Södra 2 0
Mål, C: Anna Trygg 4, Angeline Bergman 2, Klara Hedström 2, Julia Hedlund.
Blytungt. Umeå Södra besökte Clemensnäs med blott sex spelare från ordinarie trupp vilket visade vara en klart bidragande orsak till matchutgången.
Clemensmäs spelade fullständigt ut gästerna och matchen slutade hela 9–0.
Trots den stora förlusten förtjänade Olivia Lundberg för Umeå Södra extra beröm för sin insats i dagens match.

Flurkmark 0
Morön 4
Mål, M: Mirjam Lundgren 2, Sofia Larsson, Elin Ellman.
Storförlust. Inget stämde för Flurkmark i lördagsmatchen mot Morön. Hela 0–4 slutade bataljen och tränare Nina Roukus säger så här om matchen:
– Vi får inte till någonting, det är rent ut sagt bedrövligt.Morön var det bättre laget från start till mål och segern skrevs in rättvist.
Trots förlusten väljer Roukus att lyfta fram målvakten Cecilia Karlsson för sin insats.

Division III norra herrar
Övertorneå 1
Robertsfors 3
Mål, Ö: Mikko Barsk. R: Jens Bergström, Radoslaw Erlich, Conrad Carpelan.
Ineffektivitet. Trots vinsten mot Övertorneå med 3–1 efterlyser Robertsfors tränare Rainer Eskelinen en höjning till nästa match.
– Vi skulle kunnat ha gjort både sju och åtta mål. Mycket var bra, men avslutningsmomenten måste bli mycket bättre.Det var aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna och Robertsfors kunde ta en programenlig seger.Beröm går till Robertsfors målvakt Peter Johansson Berglund.Jonathan Esselin

division III mell. herrar
Junsele 3
Spöland/Vännäs 2
Mål, J: Jonas Edblom, George Landais, Otis Senorsion Kuwin. S: Självmål, Andreas Larsson.
Övertidsmål. Med ställningen 2–2 med 30 sekunder kvar rann Otis Senorsion Kuwin igenom och kunde ge sitt Junsele segern med uddamålet.
– Det känns snöpligt, men så är fotbollen, säger Spöland/Vännäs tränare Torgny Gustafsson.Matchen var jämn där båda lagen hade lägen att avgöra. Gustafsson väljer att berömma hela laget för en helgjuten insats.

IFK Umeå 4
Älgarna 0
Mål, U: Johan Forsberg 2, Kevin Galloway, Carl Pettersson Lif.
Storvinst. IFK Umeå hade inga problem att avfärda Älgarna på hemmaplan. Kevin Galloway inledde målskyttet efter 39 minutersspel, och målet kom rättvist. Älgarna hade inte mycket framåt och det var hemmalaget som skapade de hetaste chanserna. I den andra halvleken kunde Johan Forsberg göra två mål innan Carl Pettersson Lif satte spiken i kistan med sitt 4–0 mål.
– Vi är det bättre laget sett över 90 minuter, trots att vi inte kommer upp i maximal nivå, säger IFK Umeås mittback Samuel Wiklund.

Betsele 2
Alsens IF 1
Mål, B: Alexander Lindahl, Moutasem Abtah. A: David Edholm.
Säkert. Betsele tog en komfortabel seger hemma mot Alsens med 2–1 på lördagen. Hemmalaget började bäst och kunde genom Alexander Lindahl ta ledningen efter en halvtimmes spel. Betsele skulle hinna med ytterligare ett mål innan paus och det var Moutasem Abtah som på straff utökade ledningen till 2–0. Den andra halvleken präglades av ett jagande Alsens som inte kom närmare än ett reduceringsmål.

Division IV herrar södra
Obbola/Holmsund–Sandvik 2–0 (0–0)
– De inleder lite bättre men vi jobbar oss in i matchen, säger Obbola/Holmsunds tränare Bert-Åke Mårtensson.Den första halvleken slutade mållös trots att båda lagen hade bra chanser att spräcka målnollan.Spiken i kistan
Målen skulle vänta till den andra halvleken då inbytte Johan Rönnmark kunde göra 1–0 efter att bara ha varit på planen i några sekunder. Spiken i kistan kom i den 77 minuten då Christoffer Johansson kunde avsluta ett vackert anfall med ett otagbart avslut.
För gästande Sandvik sprack segersviten på sju matcher.
– Det var en oerhört viktig seger för oss, säger Mårtensson.
Målen: 1–0 (66) Johan Rönnmark, 2–0 (77) Christoffer Johansson.

Röbäck 2
Sörmjöle/Hörnefors 0
Mål, R: Niklas Löfgren, Simon Eriksson.
Kontrollerat. Röbäck vann utan att imponera hemma mot Sörmjöle/Hörnefors på lördagen med 2–0.
Hemmalaget hade kontroll på händelserna och kunde vinna efter att ha gjort ett mål i vardera halvlek.
– Vi tar en ohotad seger, säger Röbäcks tränare Abbe Taha.Beröm går till Röbäcks högerback Jonas Olofsson.

Sandåkerns SK 1
Ersboda FF 2
Mål, S: Mohammed Falah Muslim Al-Harbi. E: Said Karmouzi 2.
Jämnt. Said Karmouzi var den stora mannen
i matchen och kunde ge sitt Ersboda tre poäng efter att ha noterats för två mål. Matchen var jämn där båda lagen skapade chanser, men Sandåkern mäktade inte med att kvittera Karmouzis mål i den 58 minuten som blev matchavgörande.
– Matchen var jämn och vi kändes lite hetare, säger Ersbodas tränare Mark McNeil.
Beröm går till tidigare nämnda Said Karmouzi, Erik Mambo och Rickard Söderqvist.

Sörfors 2
Mary’s Home 1
Mål, S: Erik Henriksson, Daniel Fajers. M: Magnus Larsson.
Jämnt. Det blev en mycket välspelad och jämn match mellan Sörfors och Mary’s home. Men det var Sörfors via Daniel Fajers som med tio minuter kvar drog det längsta strået även om oavgjort hade varit ett mer rättvist resultat.
Förtjänta av beröm var för dagen Sörfors laginsats och Robert Sundström hos Mary’s.

Mariehem 2 3
Täfteå 1
Mål, M: Sirac Guliyev 2, Sebastian Lyxell. T: Daniel Jonsson.
Utvisningsdrabbat. Trots att Mariehem drabbades av två utvisningar varav en i slutminuterna så hade Täfteå bortsett från sitt fina lagspel riktigt svårt att komma till några giftiga målchanser
Extra plus till Sirac Guliyev och Elias Björklund hos MSK.

Division IV norra herrar
Medle 2
Flurkmark 4
Mål, M: Björn Vikström, Jörgen Holmberg. F: Henrik Björk 2, Lars Elebro, Tony Stenlund.
Målrikt. Flurkmark kunde gå vinnande ur striden mot Medle med 4–2, men segern satt långt inne. Flurkmark tog tidig ledning och kunde gå till paus med 3–0 i bagaget. Matchen såg avgjord ut, men Medle ville annat och kunde med två snabba mål se till att matchen fick liv igen. Flurkmark skulle dock få sista ordet genom Henrik Björk som satte spiken i kistan
i slutsekunderna.

Drängsmark/Ostvik 1
Lycksele IF 5
Mål, D/O: Patrick Okoroafor. L: Daniel Bengtsson 2, Mohammad Al Kassas, Marcus Bäckman, Sebastian Rådström.
Överlägset. Den första halvleken var jämn, men i den andra höjde sig Lycksele och kunde vinna med klar segermarginal.– Den första halvleken är jämn där spelet är lite avvaktande. I den andra är vi det bättre laget och förtjänar segern, säger Lyckseles tränare Benny Karlsson.
Lyckseles 1–0 i paus följdes upp med ytterligare fyra mål i den andra halvleken, två av duktiga Daniel Bengtsson.
Beröm går till tvåmålsskytten Daniel Bengtsson och målsskytten Marcus Bäckman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *