Berglund till OS

Emma Berglund har blivit uttagen till spel i OS i London.

Umeå IK:s backklippa Emma Berglund har varit en regelbunden medlem i damlandslaget den senaste tiden.

I dag kom truppen till OS i London och där fanns 23-åriga Berglund med.
– Det här är verkligen en stor dröm jag haft. OS är något man alltid tittat på. Nu ska man representera Sverige i en OS-trupp, jag vet inte om jag förstått det ännu. Vi är väl enda sporten som tävlar över hela England och inte bara i London. Att vara en del av OS känns väldigt inspirerande, säger hon till folkbladet.

Personligen tycker jag det är helt rätt att Emma är med, det var i mina ögon skandal att hon inte fanns med i VM-truppen ifjol. Just eftersom hon var riktigt riktigt jäkla bra förra säsongen. Fortsatt bra spel från Berglunds sida resulterade nu i att det inte fanns något annat att göra än att ta ut henne. Jag hoppas också verkligen att Berglund är startspelare, vilket jag också tror.

Här är övriga truppen
Målvakter: Hedvig Lindahl, Kristianstad, Sofia Lundgren, Linköping, Kristin Hammarström, Göteborg.
Backar: Emma Berglund, Umeå, Malin Levenstad, Malmö, Lina Nilsson, Malmö, Linda Sembrant, Tyresö, Annica Svensson, Tyresö, Sara Thunebro, Frankfurt, Stina Segerström, Göteborg.
Mittfältare/anfallare: Johanna Almgren, Göteborg, Kosovare Asllani, Kristianstad, Lisa Dahlkvist, Tyresö, Nilla Fischer, Linköping, Antonia Göransson, Turbine Potsdam, Marie Hammarström, Kif Örebro, Sofia Jakobsson, Rossijanka, Caroline Seger, Tyresö, Jessica Landström, Djurgården, Madelaine Edlund, Tyresö, Susanne Moberg, Kristianstad, Lotta Schelin, Lyon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *