Imponerande Derby

Jag var på mitt livs första skärgårdsderby i helgen och det var riktigt häftigt. Sandvik hade i samband med matchen ”Sandviksdagen” så det var en riktig folkfest. Det var många grejer som imponerade på mig men speciellt ”introt”.  Här kommer det som stod om matchen i dagens tidning sen bjuder jag på en liten bild under line up:en inför matchen.

Obbola/IFK Holmsund var starkast i Skärgårdsderbyt.
– Det är alltid speciellt att vinna ett derby, det kan man inte komma ifrån, säger assisterande tränaren Anders Edlund.

Som väntat var det ett känsloladdat skärgårdsderby där första halvleken präglades av hård kamp och mycket offervilja. Sandvik fick bästa möjliga start på matchen då Joakim Lindberg kunde skjuta ledningen till hemmalaget efter en otroligt tilltrasslad situation redan i den 10:e minuten. Just innan paus kom kvittering efter att Marcus Perjus frispelat Patrik Mattsson som vackert la in bollen bakom en chanslös Anton Viklund i målet. I den andra halvleken tog gästerna över matchen då man ständigt skapade oreda i Sandviksförsvaret. I minut 62 kom också avgörandet och ledningsmålet då Mattias Larsson nickade in en väl slagen hörna signerat Marcus Perjus. Hemmalaget var aldrig riktigt nära på att kvittera trots några halvchanser och det gjorde det inte bättre då duktige mittbacken Kieren Conibear-Trahten fick sitt andra gula kort och visades ut i slutminuterna. Det var en riktig laginsats som bärgade hem alla tre poäng till gästerna men ett extra plus i kanten får Marcus Perjus som var i princip felfri på sin innermittfältsposition.
– Det var en riktigt viktig seger för oss med tanke på tabelläget, nu är vi verkligen med och utmanar på riktigt om seriesegern, säger Anders Edlund.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *