Rustar upp

Umeå IK fortsätter att rusta upp inom förening. Som ni säkert läste så signade man Andreas Hermansson som sportchef i klubben i somras. (Ja, det är höst nu.)

NU anställer UIK ytterligare person inom föreningen.
28-årige Hans Nordström kliver från 1 oktober in som säljare. Nordström har en bakgrund som mäklare de senaste sju åren och kommer nu närmast från Boporten i Umeå.
– Det är en spännande uppgift och en chans att verka inom elitfotbollen kombinerat med ett brinnande intresse för försäljning, säger den Luleå-bördiga säljaren till Umeå IK:s hemsida.
– UIK är en seriös förening som vill skapa något nytt och stort och komma tillbaka till toppen och det vill jag definitivt vara en del av, säger Hans Nordström.
– Det här är en jätteviktig värvning för oss, kanske den viktigaste om vi ska kunna bygga en klubb som känns trovärdig. Vi måste bli stabila ekonomiskt så vi kan skapa förutsättningar för att fightas om nya titlar i framtiden, säger klubbchefen Niklas Westman på klubbens hemsida.

Återigen så har Niklas Westman gjort ett strålande jobb med att knyta till sig Nordström. Jag tror precis som han säger till hemsidan att det är en fantastisk värvning för att UIK ska hamna på stabil mark ekonomiskt samt att på sikt verkligen vara med att utmana om att bli bäst i Sverige igen. Det är inget som går över en natt. Jag tror att problemet bland oss Umeåbor som tänker ”vafan, lägg ner UIK helt å hållet ska det skjutas in pengar hela tiden utan att de blir bättre!” osv.  Det blir bättre tro mig, men som jag skrev det går inte över en natt, inte heller på bara ett par veckor, det tar tid. Men folk förväntar sig att det ska gå lika snabbt som att knäppa med fingrarna.

**

Nä, UIK:s ”nysatsning” känns riktigt spännande helt klart. Jag är säker på att man blir att räkna med igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *