UFC

Som ni kunnat läsa i pappersbilagan återvänder Kim Lundmark till Umeå FC för att slåss om en plats. Kul för Kim och jag tror dessutom att det är en bra lösning för FC. Så här säger Lundmark själv om att vara tillbaka i ”finrummet”

– Det känns förstås fantastiskt kul, det var ju det som var målet med utlåningen att ta mig tillbaka till Umeå FC. Det är där jag vill spela, sa Lundmark.

– Det kommer krävas hårt jobb och det är jag beredd att göra för jag ska göra allt i min makt för att ta en plats i UFC. sa Lundmark igen.

Sen så har jag fått lite mail angående hur det ska gå för Teg nu? Man tappar givetvis en riktig spets-spelare i Kim Lundmark. Mittbacken Oskar Gunnarsson lämnar också då han kommer flytta till Stockholm. Jag passade på att fråga Kim vad han trodde om Tegs chanser utan honom.

Vad tror du om Tegs chanser nu när du lämnar?
– Haha, det får du fråga någon annan om, nä men Teg har ett riktigt bra lag, dom kommer klara sig fint.
Sen måste jag passa på och fråga en fråga som det mailats in om. Norra trean är riktigt tight i toppen där alla Umeå-lagen huserar. Vilka kommer 1a respektive 2a?
– Teg och IFK Umeå. I den ordningen dom har bäst lag.
Tack Kim för att du tog dig tid och lycka till i UFC.
– Tack själv.

Som sagt det ska bli otroligt kul att se om Sandahl/Bäckström ger Kim chansen. Kim är ju som sagt spelklar inför morgondagens hemmamatch mot Nyköping. Frågan är bara är han med i truppen?

***

Avslutningsvis så vill jag också passa på att önska Mats Söderholm lycka till i framtiden. Han slutar ju i UFC efter 19.5 år i klubben. Riktigt tråkigt för hela fotbollsumeå. De gånger man själv har träffat Mats så har han alltid varit otroligt trevlig och glad. Så här säger Mats om beslutet till ufc.se

– Jag har inte samma motivation längre och har man inte motivationen ska man inte vara kvar heller. Sen tar fotbollen upp mycket tid och nu när jag satsar mer på mitt fiske och företag (umeafishing.se) så vill jag hellre lägga tiden på det, säger Mats och fortsätter.
– Jag meddelade med Johan (Sandahl) förra veckan och målvakterna i tisdags. Så alla berörda parter är informerade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *