Nu är den där ”autonoma vänstern framme igen”

Kristdemokraterna har fått sin lokal förstörd ett par gånger innan, nu har det hänt igen att det är någon som har kastat ägg på rutorna. De kan inte bevisa något, men tror att det är aktivister från vänsterkanten.

Och det är EXAKT det här jag blir så, ursäkta språket, jävla less på. Tror ni på allvar att det är 14-åriga SSUare som har lämnat sin studiecirkel för att dunka på några ägg mot er vägg? Att ung vänster har ändrat riktning och istället för att klistra upp affischer på elskåp börjar vandalisera? Att det är Allt åt alla som har övergett sina blomlådor och cykellagarkvällar för att börja kasta mat? Att bara bröst- gänget istället för att jobba mot sexismen lägger ner sin tid på att köpa ägg och slänga de i sjö, nej, på era rutor?

Eller att det är någon helt annan. Kanske är det SDU som blivit irriterade på KDUs nekade invid att bli sverigedemokrater? Eller kanske det är svenskarnas parti som blivit förbannade på att Svenska kyrkan tillåter homopar att gifta sig? Eller är det Svenska motståndsrörelsen som mellan att slå på pensionärer som delar ut kaffe tar en paus och kastar ägg?

Men nä, det måste vara ”aktivister från vänsterkanten” som är ute. Extremism och våld och förstörelse och allt jävelskap är ju tydligen det enda ”såna dära vänsterfolk” håller på med. Please KD, step it upp.

I helgen tog jag bort namn och nummer från söktjänsterna på internet efter att jag blivit nämnd och citerad som vänstervåldsförespråkare på öppet rasistiska avpixlat. Senast jag kollade hade artikeln över 200 kommentarer. Mina partikollegor i S-kvinnor var de som blev attackerade när Svenska Motståndsrörelsen kom till Umeå. Det är mina socialdemokratiska, antirasistiska och feministiska vänner som får hot hem i brevlådan.

Det menar jag är hot mot demokratin, men det är klart, ägg är också allvarligt.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *