Analsex ger mervärde – ett experiment

Åsa Linderborg gör ett medialt experiment. Om man skriver ”analsex” i rubriken, genererar det klick oavsett vilken artikel det handlar om?

Bra skrivet om centraliseringen och populismen inom den svenska journalistiken och vilket demokratiproblem det innebär.

 

Jag kan ta ett mig närstående exempel på hur det skulle se ut om vi lät oss styras av antal klick. För några år sen publicerade Aftonbladet Kultur en pytteliten notis om jag minns inte vad, men där ordet ”analsex” hamnade i rubriken. Det är fortfarande vår mest klickade text. Om jag ville ha lika många läsare till den här texten skulle jag sätta dit ordet igen i rubriken.

Det lockar till följande experiment: Vi ska lägga ut den här artikeln på nätet med två olika rubriker för att se vilken som får mest klick. Resultatet meddelas på fredag med särskild adress till Gunilla Herlitz, VD för snart alla Bonniers produkter och den som nu låter yxan gå. Får hon tag i koncernens bokförlag, har vi snart ingen kvalitetslitteratur kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *