Edward Riedl och saudiaffären

Nu när det står klart att saudiaffären inte kommer att bli förlängt med något ytterligare samarbete halkar jag in på Edward Riedls blogg.

Idag, onsdag den 11 mars 2015 skriver han: ”Svenska företags framgång i den globala ekonomin, där många handelspartners är diktaturer, är grunden för hela vårt välstånd”. I ett annat inlägg från 31 mars 2012 skriver han: ”Jag har inget emot vapenaffären med Saudiarabien. Jag tycker det är bra att vi fortsatt idkar handel med andra länder, även diktaturer, då det skapar jobb och välstånd”.

När det kommer till handel finns det inga gränser, inte ens mänskliga rättigheter blir något viktigt i sammanhanget om man heter Edward Riedl. Det gör mig oroad och undrar hur den synen på människor egentligen visar sig i den politik han bedriver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *