Vila i frid, Jeff Hanneman

Jeff Hanneman

Jeff Hanneman, gitarrist och  en av grundarna till det ikoniska thrash metal-bandet Slayer har avlidit efter en lång tids kamp mot sjukdom. Han blev 49 år.

Denna fredagsmorgon möts jag ,utan att överdriva, av att 90 % av min sociala feed (Facebook, Twitter, Instagram osv.) består av diverse hyllningar till Jeff Hanneman. Och det knyter sig i min mage och jag har svårt att inte känna sorg med tanke på vad denne mans låtskrivande betytt för mig under årens lopp.

Minnet av mitt första möte med Slayer känns fortfarande färskt, även om vi får backa tillbaka klockan till 1991 och en liten, sedan nu länge nerlagd skivbutik i Haparanda. I ena handen höll jag ”Arise” från brasilianska Sepultura, i den andra vilade ”Seasons in the Abyss” med Slayer och av ekonomiska skäl skulle endast en av dessa skivor följa med mig hem denna dag. Skivan som följde med mig hem var ”Arise”, men likväl var detta mitt första möte med Slayer och ett kort tag senare åkte jag tillbaka till denna skivbutik och plockade även med mig just ”Seasons in the Abyss” vinylen.

Slayer har med andra ord varit en del av min musikaliska vardag ända sedan tidigt 90-tal och jag kan exempelvis inte komma på ett enda tillfälle då jag som DJ inte spelat minst en Slayer per kväll. Jeff Hanneman skrev låtskatter som ”Angel of Death”, ”Raining Blood”, ”South of Heaven”, ”Dead Skin Mask” med mera och för den med Spotify har jag samlat mina sju favoriter i en spellista här nedan.

7:an | Vila i frid, Jeff Hanneman

Vila i frid Jeff…..

1 kommentarer

  1. Med stor sorg har denne idol och legend lämnat oss!!! Fan va sorligt!! Inget annat band har åstakommit det Slayer gjort!! Har lyssnat på dom sen Hell Awaits skivan kom!! Dom som inte hört dom 2 senaste skivorna bör kolla upp dom och inse att det går att stå för sitt gamla stuk och inte fjolla in massa nytt skit i musiken!!! Slayer äger!!! Ses längst fram på grönalund 7 aug!!! We will miss you Jeff!!!! RIP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *