Animal Collective gör det igen

Animal Collective vet uppenbarligen inte vad prestationsångest vill säga. För efter att ha släppt mästerverket ”Merriweather post pavilion” borde, enligt konstens alla regler, en förlamande press infunnit sig. Så blev inte fallet: efter tio månader släpps nu uppföljaren; en lekfull och bländande EP betitlad ”Fall be kind”. Det är bara att tacka och emot.

Elektroniska popfantasier och psykedeliska svängar är gruppens forte, och över fem spår och tjugosju idérika minuter musik demonstreras detta med bravur. Och som vanligt snurrar röstlagren och melodierna in sig på ett tilltalande och stolligt sätt. En del av låtarna har i mer eller mindre färdig form dykt upp i livesammanhang tidigare, men ”I think I can” och ”On the highway” är alldeles nyskrivna. Extra plus dessutom för den snygga Grateful Dead-samplingen i ”What would I want? Sky”.

Lyssna på avsnitt från låtarna här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>