Nya släpp på Periferin

Skellefteåbolaget Periferin fortsätter agera småskaligt och högkvalitativt. Senast i raden av fina släpp är två limiterade kassetter: Paddington Distortion Combos ”Unite” och Duo Senza Testas ”Maskiner”.

Den förstnämnda är hisnande i sin nippriga blandning av syntslingor,  billiga trummaskiner, och pulserande ljud som pekar både bakåt och framåt i tiden. Paddington Distortion Combo, som är synonymt med Calle Olsson (känd från Paper och Bear Quartet) har gett ut flera udda och imponerande skivor tidigare, men denna röda C-44-utgåva om 50 exemplar hör utan vidare till toppskiktet i katalogen. I synnerhet faller jag för ”Ensamhet, utanförskap” och den grandiosa ”United”.

Experimentella Duo Senza Testa förklarar bäst själva, i roliga ordalag, hur deras C-60 ”Maskiner” låter: ”Expect a strictly analog mixture of Eddie Meduza, Lee Perryesque dub, 70′s erotic music and proto-techno. Features guests such as a guy who used to be in Krew, Jerry Williams and Arbetsförmedlingens homepage.”

LyssnaKassetterna kan beställas via info@periferin.com
Smakprov finns på Soundcloud. PDC här, och DST här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>