Självkänsla.

Självkänsla.

Det här med självkänsla är nog inte alldeles lätt att sätta fingret på. Den varierar nog lika mycket som det finns människor. Min egen självkänsla bråkar jag dagligen med, även om jag haft över 28 år på mig att forma den.

Idag har jag och barnen tittat på gamla bilder, från det att barnen var nyfödda och fram till idag. Snart fyra år, fyra år som har ett brett innehåll med allt från lycka till olycka.

Jag får minnen och känslor om hur det var förr. Ibland var jag glad, ibland ledsen och väldigt ofta riktigt förvirrad.

Det bästa som har hänt mig är utan tvekan Alicia och Jennie. Att bli förälder har verkligen format mig. Självkänslan har nog stärkts lika många gånger som den har brustit. Jag antar att många, om inte alla föräldrar känner samma sak, att man är världens mest stolta människa samtidigt som man väldigt ofta känner sig frustrerad och otillräcklig.

Det är snart ett halvår sen jag och barnens mor separerade. En separation som var riktigt jobbig på många sätt och vis. Nu så här i efterhand så var det nog det bästa som kunde hända av många anledningar, men jag ska inte påstå att allt är bättre.

Många gånger känner jag mig väldigt ensam i ett litet samhälle där jag bara har knappt 5 år av rötter. Skyddsnät och social trygghet är betydligt mindre nu än förr.

Att det pratas är något man får leva med när man bor i ett litet samhälle, många gånger är det trasiga och olyckliga människor som pratar om sådant de verkligen inte har en aning om. Jag har inte klarat mig undan från rykten och rena lögner.

Det är skönt att jag idag, med bättre självkänsla än på väldigt länge mår bra och kan stå emot jobbiga situationer. Jag har underbara barn, helt fantastiska vänner och en familj som hela tiden finns där.

Men jag ska villigt erkänna att ibland så är självkänslan väldigt låg, då är det väldigt lätt att tänka i flyktbanor. Men livet är inte lätt, därför kan man inte göra det för lätt för sig heller.

Jag brukar förklara att livet just nu kan förklaras så här: ”klipp och klistra”.

Ni som står mig närmast, tack för all kärlek. Min kärlek till er är enorm!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *