Manligt och kvinnligt

Ett tag sen jag skrev, det har stått stilla ett tag nu. Bara att omgruppera och komma igen. Det är spännande att se hur kvinnor som rör sig i klassiska manliga yrkesroller agerar. Och hur män som arbetar i traditionellt kvinnliga yrken agerar.

Finns forskning som pekar på att kvinnor som arbetar där det är många män, råkar ut för något som kallas kontrasteffekten; det normativa är mannen och kvinnan agerande syns så tydligt för att minoriteten sticker ut tack vare att de är en minoritet.
Snacka om trist utgångsläge. Det funkar inte så med män eftersom de är normen.

Det finns skillnader mellan män och kvinnor, och de ska vara kvar. Men alla människor ska rätt till samma förutsättningar, och så ser det inte ut i dag.

Kommer väl knappast att ändras i dag, men jag kommer att jobba för en ändring varje dag.

Lev väl och ta hand om varandra

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *