rädsla

Vem är rädd för pepparkaksgubbar? Det borde vara sverigedemokraterna, förutsatt att pepparkaksgubben är muslim. Men beter de sig svenskt så borde det inte vara nåt problem. Så hur svenskt beter sig pepparkaksgubbarna? De dansar och sjunger, knappast att anse som svenskt, inte nyktert iallafall. De umgås med vitklädda människor med strutar på huvudet, som för övrigt också sjunger och skrider fram med högburet huvud och stolthet i blick. Inte det heller ett jättevanligt svenskt beteende.

De håller varandra i hand när de vandra på vägen fram, det känns inte helt svenskt.

Nä det är inte konstigt att det finns svenskar som reagerar på detta, tycker att det är konstigt att ingen uppmärksammat det tidigare.
Tycker att det parti som har tagit på sig att bevaka det svenska jobbar lite dåligt. De bör granska alla svenska traditioner för att se om de håller måttet för svenskhet. De som känner mig vet att jag är ironisk nu. Men för er som inte gör det så berättar jag det, jag är ironisk.

Att inte låta pepparkaksgubbarna vara med är rasism.

Däremot så är inte skolavslutningen en religiös högtid.

Lev och må

Idrott

Igår var jag och tittade på hockey, det var inte speciellt kul. Så det tänker jag inte nämna något mer.

Känner att jag skulle behöva ett träningsläger i Sibirien, fick liksom aldrig en chans att vänja mig vid kylan innan den kom. Men det går snabbt att anpassa sig.

Börjar ha lite idrottsabstinens, har tränat fotbollslag i flera år och
har inget tränaruppdrag denna säsong. Det är ett eget val, har annat
att göra. Men sakna det kommer jag att göra. Och sakna de jag tränat kommer jag att göra.

Var och presenterade företagsidén i går kväll, det gick bra. Det börjar dra ihop sig. Så spännande att jag blir kissnödig ibland.

Nu ska jag skriva lite mer text, klä på er och ha en underbar dag.

Skämmes tamefan Skellefteå kommun

För er som inte vet så bor jag i Skelleftehamn i Skellefteå kommun.
Ute i kusten senaste dygnet har det kommit kolossala mängder snö.

Läser på facebook, Skellefteå kommuns sida, ”Snöröjning har pågått i hela Skellefteå kommun sedan igår. Alla tillgänliga resurser har varit utkallade. Vid kustområdet har man utfärdat klass 1 varning under dagen. Det innebär bla att inte ge sig ut med bil om det inte är nödvändigt. Arbetet med att snöröja fortsätter men räkna med att det kommer att ta tid i de områden där det kommit mest snö tex Bureå och Skelleftehamn.”

Låter jättebra, tycker jag när jag läser det. Förstår att det tar tid när det kommer sådana mängder, det är en stor kommun.
Så efter att jag har tillbringat timmar med att skottat fram bilen och kört på vägar som är plogade men knappt möjligt att mötas två bilar på flera ställen, så kommer jag in till stan, en resa på ca 1,5 mil. Där är det 2 dm snö och otroligt välskottat.

Det är detta som gör mig förbannad, I Skelleftehamn idag så skulle inte sjukvårdspersonal tagit sig fram utan bandvagn.
Vill verkligen veta hur kommunen gjorde sin prioritering då de valde att finputsa i stan och lämna människorna i Skelleftehamn, Ursviken och Bureå i sticket.
Hoppas att det beror på att alla kommunikationer låg nere så att ingen som tar besluten på tekniska nämnden visste hur det såg på nämnda orter.
Har lust att säga – skämmes tammefan Skellefteå kommun, men det ska jag inte göra, men nästa gång får ni se till att det blir rätt.

Snö

Det är inte smycken jag pratar om, bor i det stråk som har fått otäckt mycket snö.
Någon av mina grannar, eller kanske tidningsbudet hade inte riktigt fått igen portdörren, så jag började med att skotta ur trapphuset, den sluttande snöhög som blåst in. Har skottat fram bilen, skrev ett inlägg om det på facebook och återanvänder det här.

”Har nu skottat fram bilen, tog 2,5 timmar. För denna bedrift vill jag först tacka mamma och pappa, de har alltid stöttat mig. Jeanette Carlsson för att hon fick mig att börja träna, så att jag orkade göra detta. Utan producenten av denna snö så hade detta aldrig varit möjligt, så tack alla så hjärtligt för att jag fick möjligheten att utföra detta till synes omöjliga uppdrag. Det kommer jag alltid att ha med mig.” Sen så tackar jag naturligtvis alla som på något sätt påverkat mig, som har skapat denna individ som på ett sånt sätt angriper en sådan uppgift.

Sen hade jag tänkt gymma ikväll, men det orkar inte mina armar.
När jag började skotta fram bilen så var jag inte helt säker på att det var min, har ingen dedikerad parkeringsplats. Båda snöhögarna bredvid varandra såg likadana ut.

Jag är en av dom som gillar snö och vinter, det är skönt att veta att det finns fler. De flesta män som gillar vintern kör skoter, det gör inte jag. Vet faktiskt inte varför jag gillar vintern, gör bara det.
Hade tänkt prova skidorna idag, men behövde inte det, lyckades ju skotta fram bilen.

Jag har aldrig upplevt något liknande i snöväg, men det har säkert hänt tidigare. Beroende på var man mätar snödjupet idag så ligger det på mellan 0 cm och 1,20 m. Så det har kommit en hel del.

Nu ska jag hänga armarna rakt ner och hoppas på att jag kan använda de senare då jag ska köra den framskottade bilen.

Njut av söndagskvällen, det ska jag.

Dagen före

Dagen före den där var jag på lokal. En kul kväll med en del vänner från förr och en del nya vänner, eller vänner, vi träffades igår.
När blir man egentligen vänner?

Har inte skrivit så ofta, jag vill att det ska bli oftare. Så jag ska skärpa mig. Har haft lite mycket.

Då det gäller företaget så går det framåt och närmar sig lansering. Det är så vansinnigt spännande, men det är tvära kast mellan det ena och det andra. Och ibland så är det bara att hänga med, gillar inte det, vill ha kontroll. Så det är bra övning för mig.

I dag så ska jag förhoppningsvis få tvätta, börjar vara kris i kalsonghögen. Senare blir det nog att besöka lite vänner, en del från förr och en del från nu och det finns de par som är en blandning av nu och förr.
Hursomhelst är det bra med vänner.

Så min vän, skapa din dag och njut av den.

Manligt och kvinnligt

Ett tag sen jag skrev, det har stått stilla ett tag nu. Bara att omgruppera och komma igen. Det är spännande att se hur kvinnor som rör sig i klassiska manliga yrkesroller agerar. Och hur män som arbetar i traditionellt kvinnliga yrken agerar.

Finns forskning som pekar på att kvinnor som arbetar där det är många män, råkar ut för något som kallas kontrasteffekten; det normativa är mannen och kvinnan agerande syns så tydligt för att minoriteten sticker ut tack vare att de är en minoritet.
Snacka om trist utgångsläge. Det funkar inte så med män eftersom de är normen.

Det finns skillnader mellan män och kvinnor, och de ska vara kvar. Men alla människor ska rätt till samma förutsättningar, och så ser det inte ut i dag.

Kommer väl knappast att ändras i dag, men jag kommer att jobba för en ändring varje dag.

Lev väl och ta hand om varandra

November rain

Seasick Steve started out whit nothing

Tryggheten med att inte ha något är att man inget har att förlora.
Att förlora är inte kul, men om jag lär mig av min förlust och försöker igen, har jag då misslyckats? Edison lär ha sagt ”Jag har inte misslyckats, jag har kommit på tvåtusen sätt att inte göra en glödlampa”.
Så med den logiken så har jag inte misslyckats så länge jag lär och provar på nytt.

Så till er alla, våga försöka, våga misslyckas för att lära er och försöka igen.
Liksom att resan kan vara målet så kan försöken vara det mest spännande.
Livet är spännande, gillar det oftast men ibland blir det för mycket.

Dagen tillbringas med att göra budget, en avancerad gissning. Men den avancerade gissningen ska verksamheten baseras på. Och med det så baseras hela verksamheten på ekonomi, finns ingen kolumn för socialt värde i budget. Inte samhällsvärde heller för den delen.

Nåja, ska väl ta en sväng förbi det nya gubbdagiset som har öppnat här i stan, ska helt ärligt säga att jag ser fram emot det. Hoppas bara att jag inte upptäcker att jag behöver så många saker, som jag inte visste att jag behövde innan.

Må väl och må oddsen alltid vara till er fördel.

Omvärlden

Blir lite stressad idag, ser konkurrensen växa runt företaget, och det är inte klart att köra än. Förlorar marknadsandelar varje dag. Blir jätteviktigt med rätt strategi nu.
Annars så sysslar jag med att skriva policydokument och annat som ska finnas i ett företag. Ser nyheter och soffprogram, blir förvånad över hur slarvigt en journalist kan uttrycka sig. Eller så har jag fel, det kan vara så, det har hänt tidigare.
Minns dock inte när det hände senast, brukar oftast vara snabb på att revidera min ståndpunkt så snabbt jag upptäcker att jag har fel. Men om jag vet att jag har rätt så ger jag mig aldrig.

Att ha rätt har dock blivit mindre och mindre viktigt, att komma överens har fått en högre prioritet. Det som var svart eller vitt innan har formats till någon sorts grå massa, vilket gör att jag inte vet någonting säkert längre. Jag och Sokrates, han visste inte heller något. De finns säkert många fler där ute. Avslutar med en önskan till er som vet, var ödmjuka så att vi som inte är säkra på något kan få lära oss något.

Njut av dagen

Att starta ett företag

Det är ett helt företag att starta företag, tur att det finns vänliga människor som kan.

Men jag är så kass på att be om hjälp, en bra karl reder sig själv, eller nåt annat dumt. Varför ska det vara så svårt att bara säga, ”jag fattar inte, hjälp mig”. Men det kanske är ett manligt beteende, som att inte fråga om vägen. Fast det är ju löst med gps, när ska någon uppfinna stfgps? Alltså starta eget företag gps, eller varför inte en rgps. Relations gps, jäklar vilken affärsidé, den bjuder jag på, bara att uppfinna. Går säkert göra en app till androider och iphones.

Nä ska fortsätta med att försöka förklara för bolagsverket vad företaget ska ha för verksamhet, det är inte lätt då det inte finns sen tidigare, nu blev ni nyfikna va? Ni får veta, snart hoppas jag, så snart allt är klart.

Tjillevippen och ha en bra kväll.

Sömn och den stora jakten

Sovit 9,5 timmar, och då steg jag upp ur sängen vid sjutiden. Fantastiskt skönt, har tillbringat mycket av de tidigare dygnens timmar till att fundera och försöka förstå skattelagstiftning. Så det var dags att sova.
Har nu gett upp att försöka förstå skattelagstiftningen och ska prata med någon som kan det redan. Men funderingarna snurrar, att starta företag är spännande.

I dag så kommer jag att skriva ner en massa tankar, äta lunch med Inger Arnesson och övningsköra med sonen. Eller jag åker och han kör, så då borde jag övningsåka. Det vet jag inte om jag behöver, men kan säkert bli bättre på att åka.

Det här med övningsköra är intressant, har nog inte varit så här medveten om vad och hur jag gör när jag kör bil sen jag övningskörde. Tänk vad mycket som bara görs på någon slags rutin.

På tal om rutin, så börjar det vara lite svårt att värja sig mot julen. Inte irriterande än, men det kommer den att bli. Den där julmusiken som jag får ont i huvudet av, lukten av jul som jag börjar må illa och den stora jakten på den perfekta julen som skapar ångest och depression.
Tro nu inte att jag tycker illa om julen, tycker inte om kommersialiseringen av julen. Och anledningen till att vi firar den.
Kalla det – umgås med släkten, att du tycker illa om dom spelar ingen roll, dagen.
Oj finns så mycket att skriva om detta men mitt blodtryck mår inte bra av det, så det blir i små doser. Akta blodtrycket ni också.

Dagens sak att uppleva, övningsåkande

Crea diem