MEN KOM IGEN, WAYNE ROUTLEDGE

För andra gången i rad och tredje gången sammanlagt har jag lyckats missa deadline för #blogg100.

HUR SVÅRT SKA DET VARA, ANTE?!

Jag är en nattuggla. Det finns inget bättre än att bara slappa framför le computador framåt natten och googla pingviner som ramlar. Tyvärr rimmar det illa med min utmaning. Från och med nu kommer jag alltid vara i tid.

Lovar.

———-

Annars då? Vad har hänt?

Umeå FC åkte på en torsk med 3-1 mot Giffarna i norrlandscupen – helt enligt planerna. Halva startelvan bestod av provspelare och laget har inte lirat en enda match på fullplan hittills. Giffarna – som för dagen ställde upp med Ädam på mittfältet – tog en en komfortabel seger. Konstigt vore det annars.

Vad som däremot är märkligt är Danne Bäckströms agerande efter matchen. Han ville inte berömma någon av testspelarna i media. Vad fan? Varför skulle han INTE göra det? En spelare som gör en lovvärd insats bör kunna få beröm även om han har kontrakt eller inte? Obegripligt agerande.

——–

Dagen har spenderats på TT Resultat. Arbetsmässigt var det lugnare än ett midsommarfirande för nykterister, så jag kunde fokusera fullt ut på stryktipset.

6 rätt. Död kupong efter 3 minuter. Ridå. Mörker.

Det finns inget jag romantiserar mer än stryktipset på lördagar. Jag ser framför mig hur jag kommer att spendera nästa lördag i glada vänners sällskap med en stryktipskupong i ena handen och en folköl i andra handen. Tillsammans hejar vi fram 13 rätt, miljonerna och ett hejdundrande kramkalas.

Det blir aldrig så.

Låt mig beskriva en vanlig lördag.

  • Jag vaknar klockan 12 och är hur bakfull som helst.
  • Klockan 1 pressar jag i mig en lingongrova och sköljer ner den med apelsinjuice.
  • Klockan 2 börjar jag gå igenom dagens stryktipsmatcher tillsammans med mina vapendragare Bajen-Erik och Ogge.
  • Klockan 3 är utkastet klart. Garderingarna har tagit slut sedan länge, så utan att man egentligen vet varför en sätter Leeds United som kupongens säkraste match.
  • Klockan halv 4 går en och lämnar in kupongen. På vägen hem köper man ostkrokar
  • Klockan 4 är man som lyckligast. Hoppet lever fortfarande. Vägen till miljonerna är bredare än en politisk uppgörelse mellan Vänsterpartiet och SD.
  • Klockan 16.05 ligger Leeds under med 0-3 och har en man utvisar.
  • I halvtid sitter du med 4 rätt.
  • Efter 90 minuter har du 7 rätt och är 200 spänn fattigare.
  • Nästa helg upprepar du proceduren.

Dags för bingen. I kväll tänker jag drömma om Andy Carrolls 1-0 mot Swansea, vilket var den slutgiltiga spiken i den kista vi döpt till ”Antons stryktipsfadäser 2013”.

 

Sov gott!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *