Good guys deserve to win

Eftersom helgen bestod av jobb, jobb och lite mera jobb missade jag UFC: 146 Dos Santos VS Mir. Det var första gången på ett år jag inte såg ett UFC event live. Jag fick alltså se matcherna i efterhand.

Huvudkortet bestod bara av tungviktsmatcher. Då det är tungviktare det handlar om, räcker det bara med en smäll för att någon ska däcka. Därför var det inte så förvånande att ingen matcherna gick tiden ut.

Dos Santos försvarade, inte alls oväntat, bältet mot Frank Mir. ”Cigano” visade att han är tungviktsklassens – om inte hela UFC:S – bästa boxare. Mirs enda chans var att få ner matchen på backen. Men eftersom att i stort sätt omöjlig att ta ner var det aldrig något snack om saken. Dos Santos är världens bästa tungviktare just nu. Boxningen och det fina fotarbetet gör att ingen kommer åt honom.

Cain Valesquez gick sin första match sedan han blev av med bältet mot just Dos Santos. Motståndaren Antonio”Big Foot” Silva hade absolut inget att sätta emot. Cain brottade ner honom ganska omgående och delade sedan ut sylvassa armbågar som orsakade ett blodbad. På grund av blodet som rann ner hade Silva svårt att se, samtidigt som Cain fortsatte att straffa honom.

Även om motståndet inte var absoluta toppen imponerande exmästaren. Nu verkar det som han får chansen att ta tillbaka bältet från Dos Santos. Senast de möttes gick det bara en minut innan Dos Santos träffade och avslutade honom. I efterhand kom det fram att båda led av en knäskada under uppladdningen inför det mötet. Då Cain lever mycket på sin brottning, var det han som led mest av skadan. En frisk Cain är nog den enda tungviktaren i världen som kan utmana Dos Santos när det kommer till speed. Det kan bli en episk fajt.

 

2 kommentarer

  1. Big Country:s rallarsving är inget att leka med. Jag gillar hur han satt och gned in tjockmagen på stängslet efteråt också. Man måste älska rednecks…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *