Superbröderna behåller tronen

BOXNING I lördags försvarade storebror Klitschko, Vitali i förnamn, WBC-bältet i tungvikt. Den väldiga Ukrainaren vann på teknisk knock out i fjärde ronden efter att motståndaren Manuel Charr fick en cut ovanför ögonen. Tysken blödde så pass mycket att matchläkaren valde att stoppa fajten. Innan stoppet dominerade Vitali matchen helt och hållet och lyckades han golva motståndaren i den andra ronden.

Medan Vitali har ett mästarbälte, kan lillebror Vladimir stoltsera med fyra bälten(WBA, IBF, WBO och IBO) Man kan alltså påstå att bröderna dominerar tungviktsdivisionen helt och hållet. Efter att ha rensat hela divisionen är frågan, finns det någon som överhuvudtaget kan utmana någon av bröderna?  –  Svaret är troligtvis nej. Det har snackats om en match mellan bröderna. Men just nu är det inget som tyder på det, då Vitali ska satsa på att bli borgmästare i Kiev.

Förutom deras monsterfysik(båda är just under två meter) har de en teknik och som få andra tungviktare. De båda är dessutom taktiska rävar som sällan riskerar något. Det leder till att deras matcher oftast blir tråkiga för oss fans. Det har gått så långt att de på senare år blivit kritiserade och nästan hånade för att vara ”tråkiga boxare”
Det är självklart inte deras fel. Det är upp till motståndarna att se till att bryta brödernas taktik och se till att de hamnar i obalans. Några motståndare har försökt med psyka både Vladimir och Vitali, men allt som oftast har de inte kunnat backa upp snacket i ringen.

Tidigare har de som haft tungviktsbältena oftast varit synonyma med attityd och varit bad boys som vuxit upp i taskiga förhållanden(lex. Mike Tyson) En beskrivning som inte alls passar in på varken Vitali eller Vladimir. Det finns inga skandaler att rapportera om. Båda  har varsin doktorand och Vitali ska som satsa på en plats i politikens finrum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *