Vikingen tackar för sig

Idag fick alla svenska kampsportsfans ett tråkigt besked. MMA-fajtern och Thaiboxnings-legenden Jörgen Kruth väljer att lägga handskarna på hyllan. ”The Last Viking” skulle göra sin UFC-debut i slutet på den här månaden. Men drygt två veckor kvar väljer han att avbryta satsningen.
Jag har funderat länge, men nu känner jag att det är dags, säger Kruth till Expressen. Jag har inte fokus eller motivation längre och kroppen svarar inte. Jag får inte de resultat jag vill. Jag har inte kommit upp i den nivå som krävs för att tävla och känner inte att det funkar längre. Jag når inte dit jag vill och då vill jag inte heller tävla, jag vill sluta på topp.

Jag blev väldigt förvånad av när nyheten nådde mina ögon. Framför allt med så kort tid kvar till galan. Å andra sidan köper jag hans förklaring. Jörgen visar stort mod och vågar avsluta på topp. Vi har sett alldeles för många fajters fortsätta långt efter de nått zenit.

Jörgen Kruth gick obesegrad som MMA-fajter. Men det är framför allt hans insatser som thaiboxare han ska hyllas. Världsmästare och en karriär som K1-fighter, när organisationen var som störst.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *