Så får du företagskredit utan borgen

Söker du också ett företagslån till ditt bolag? Vill du ta lån utan att behöva riskera hela din privata ekonomi? Det kan bli svårt men det är absolut inte omöjligt. I denna artikel lyfter vi sådant som rör företagskredit utan borgen. Ta del av våra tips gällande låneförmedlare, bolagsformer och hur du förbereder dig inför ett bankmöte.

En företagskredit utan borgen tenderar att vara dyrare men du slipper känna oro över din privata ekonomi. Ditt personliga ansvar över ett företagslån varierar dock beroende på vilken bolagsform du har. Var förberedd och se till att ha alla papper i ordning vid ett bankmöte. Läs denna artikel och få tips som hjälper dig på vägen.

Det här är borgen

Borgen är en typ av säkerhet som går in och betalar en skuld om låntagaren inte har möjlighet att betala. En personlig borgen kan användas vid företagskredit vilket innebär att en privatperson står som säkerhet för ett företags krediter. Du som privatperson riskerar alltså då din privata ekonomi vilket kan vara riskabelt. Den som går in som personlig borgen kallas borgensman.

För att bli godkänd som borgensman måste du godkännas av banken, de tittar på din privata ekonomi och de tar ofta en kreditupplysning. Att gå in som borgensman kräver en extra eftertanke, det är lättare att få lån och ofta även billigare men riskerna är också stora för den enskilde individen. Fundera på vilka risker du är beredd att ta.

Två saker att tänka på när du söker företagskredit

När du ska söka ett lån är det viktigt att du är förberedd, detta så att banken känner sig trygg med att låna ut pengarna. På ett möte med banken ska du vara beredd på att visa dokument som visar på vilken verksamhet just ditt företag bedriver. Ju mer förberedd du är desto bättre.

Det första du ska vara beredd att visa är en tydlig och realistisk budget. Den ska visa banken att du har råd att betala av lånet. Det andra du ska vara beredd att visa är din affärsplan. Med en tydlig och genomtänkt affärsplan ökar dina chanser att få ett lån. Affärsplanen ska vara realistisk och välskriven.

Krav vid företagskredit utan borgen

Ibland kan långivare godkänna företagskredit utan borgen men det är inte helt lätt att bli godkänd. Ofta behöver då företaget vara större och ha god ekonomi och inga anmärkningar. Söker du utan borgen så kan långivaren kräva annan typ av säkerhet. Vanliga säkerheter är pantsättning av fastighet eller pantsättning av tillgångar i form av exempelvis företagshypotek.

Förutom ovannämnda punkter som gäller vid lån utan borgen så finns en hel del andra saker som banken alltid tittar på vid lån. Detta för att få en bra bild av ditt företags ”hälsa”. De kan bland annat titta på betalningshistorik, betalningsanmärkningar, kreditupplysning och styrelsemedlemmar. Bankernas krav skiljer sig åt så läs och jämför dina olika alternativ.

Företagskredit utan borgen via låneförmedlare

När du ska göra en investering jämför du säkerligen olika alternativ. Du jämför troligtvis pris, kvalité och andra parametrar. När du funderar på att ta en företagskredit gäller samma sak, jämför dina alternativ. Använd en låneförmedlare så får du offerter från olika långivare baserat på dina behov. Du spar framför allt tid eftersom du endast får offerter från företag som passar ditt företag.

Onlinelån för småföretagare

Det finns en mängd olika företag online som gör det enkelt för dig att söka företagskredit. Kanske behöver du utbilda personal eller göra en investering. Ett onlinelån är ett annat begrepp för företagskredit och istället för att gå till de stora bankerna kan du se över de mindre långivare för bättre avtal, de finns många jämförelsesajter som hjälper dig med detta.

Kredit i aktiebolag och enskild firma

Det är vanligt att aktiebolag tar företagskredit. Fördelen när ett aktiebolag tar en kredit är att du inte har något personligt ansvar för företagets ekonomi. Det är företaget som ansvarar för krediten, inte du. Se dock till att sköta företagets redovisning korrekt, annars blir du som privatperson skyldig att betala av lånet vilket i värsta fall kan bidra till personlig konkurs.

Att ta företagskredit med enskild firma är ofta ganska enkelt. Detta eftersom du personligen är ansvarig för ekonomin i en enskild firma. Du blir alltså automatisk en typ av borgensman och banken har dig personligen som säkerhet för krediten. Se därför till att ha din egna ekonomi under kontroll och att företaget har råd att betala av lånet.

Sammanfattning för företagskredit utan borgen

Det är ofta svårt att få företagskredit utan borgen men det är inte omöjligt. Ofta kräver dock bankerna någon typ av säkerhet. Har du en enskild firma är du alltid ansvarig för företagets ekonomi men inte när det gäller aktiebolag. Var väl förberedd när du möter banken så att du kan påvisa att ditt företag är stabilt nog för att betala tillbaka.

5 viktiga fördelar för kort med företagskredit

Ett kort med företagskredit beskriver man enklast som en extra möjlighet att på ett flexibelt sätt skaffa kapital. Företagskrediten ligger vilande på kortet och redo för företaget att utnyttja så fort företaget behöver ett tillskott i kassan. Du betalar dessutom ingen ränta på krediten tills dess att företaget använder krediten. Det fungerar helt enkelt som en extra buffert för företaget.

Det är ingen större skillnad på ett normalt lån och en företagskredit. Det är långivaren som bestämmer räntesatsen på krediten. Ränta på företagskredit är något du tyvärr inte slipper undan. Det som huvudsakligen påverkar hur hög eller låg ränta ditt företag får beror på ditt företags riskprofil. Bedömer långivaren att ditt företag har en högriskprofil kommer din ränta bli högre.

5 fördelar med kort med företagskredit

När ditt företag ansöker om ett kort med företagskredit är det inte alltid du behöver uppge vad du skall gör med pengarna. Men det finns en del scenarion då det är vanligare att företag ansöker om företagskredit. På grund av pandemin är det idag ganska vanligt att svenska företag någon gång hamnar i en situation med sämre likviditet. Nedan kan du läsa de vanligaste orsakerna.

 1. Försenade betalningar. Företaget kanske väntar på stora belopp som skall betalas av kunder.
 2. Säsongsbundna verksamheter som står still under vintern kan ha svårigheter med likviditeten när det är dags att beställa in stora varulager.
 3. Ibland kan det vara svårt med likviditeten för ett företag vid en nyanställning.
 4. Företaget kan behöva köpa in ny utrustning eller maskiner.

Personlig kontroll över pengarna

En av de största fördelarna, som får ett eget avsnitt, är som vi nämnde i början att ingen lägger sig i vad företaget skall använda pengarna till. Bankerna brukar ofta fråga och vissa lån har vissa krav på sig så att finansiären har full kontroll på vad pengarna har använts till. Helt ärligt är det mycket bättre när långivaren inte lägger sig i.

Som företag har du dessutom fullständig kontroll och översikt över utgifterna. Du kan ställa in en övre gräns för hur mycket pengar en anställd kan använda. Detta hjälper dig även att hantera dina utgifter på ett bra sätt. Du behöver heller inte oroa dig för att ersätta dina anställdas kontantutlägg om de har utnyttjat företagskrediten.

Krediten ökar när återbetalning sker

Ett vanligt förekommande är att man jämför företagskrediter med kreditkort, den enda egentliga skillnaden mellan de två är att företaget i det första fallet inte kommer att använda ett fysiskt kort. När ditt företag sedan börjar att använda krediten oavsett metod så kommer kreditgränsen automatiskt att minska. När återbetalningarna på den utnyttjade krediten börjar så ökar även kreditgränsen igen.

Eftersom företagskrediten finns på företagskortet möjliggör det för både snabba och smidiga utbetalningar som enkelt utförs varje gång du behöver utnyttja krediten. Det är dessutom ganska vanligt att ett av villkoren för företagskredit säger att du inte får börja använda krediten innan saldot på bankkontot kortet är kopplat till är slut. Men det beror på långivarens villkor.

Jämför olika kort med företagskredit

Hur går du till väga för att på det bästa sättet hitta ett bra, fördelaktigt kort med företagskredit och låg ränta? Jo, givetvis genom att jämföra olika låntagare med varandra. Genom att du kollar på flera olika långivare samtidigt kan du på ett enkelt sätt se vilka villkor som gäller för just ditt företag. Du kan också jämföra räntor och vilken kreditgräns du kan få.

Skillnaden på företagskredit och företagslån

Vad är mest förmånligt? Att företaget väljer ett företagslån där hela lånet kommer in på en och samma gång eller är det bättre att ansöka om en kortkredit som bara behöver utnyttjas när behovet finns? Givetvis finns det olika tillfällen då de olika formerna passar bättre eller sämre. Därför bör du först titta på vad och hur pengarna skall användas innan du bestämmer dig.

Vilka företag kan ansöka om företagskredit?

För att ditt företag skall kunna ansöka om kort med företagskredit måste det uppfylla vissa krav. För det första måste företaget vara registrerat i Sverige. Verksamhetsformen har däremot ingen betydelse och alla företag har rät att söka företagskredit. Du får också räkna med att alla långivare som erbjuder företagskredit gör en kreditupplysning på företaget, på samma sätt som om du skulle ansöka om ett företagslån.

Alla ansökningar om företagskrediter som kommer in, blir bedömda individuellt. Kraven för vad som gäller för företagen är också de individuella hos de olika långivarna. Vissa långivare erbjuder dessutom företagskrediter utan säkerhet. Medan andra kräver att någon skall gå i personlig borgen. Oftast är räntorna och månadskostnaderna högre hos de långivare som inte kräver någon säkerhet.

Om du vill ha företagskredit i annan valuta

Både in- och utbetalningar som skall till, eller kommer från utlandet kan bli lite svårare att genomföra om ditt företag ansöker om företagskredit i SEK. Men det finns ett flertal långivare som erbjuder företagskredit i andra valutor. Om ditt företag gör affärer med till exempel England så bör du passa på om att ansöka om företagskredit i pund som är kopplat till ett bankkonto.

Fem Digitala Marknadföringstrender Som Spås Dominera 2018-19

Det finns en del digitala marknadföringstrender som är värda att ha lite extra koll på. Nästan all marknadsföring sker digitalt och det är ingen överraskning att det är dit vi är på väg. Vi rör oss alltmer inom den digitala världen och det har blivit en del av vårt liv. Det är här vi socialiserar, söker information och handlar. Vill du att ditt varumärke ska synas är det här du ska lägga din kraft.

Kundvård

Att kunna ta hand om och vårda sina kunder är något som blir allt viktigare. Det kallas för CRM-system, vilket står för customer relationship management och innefattar allt från kundkontakt och försäljning till analyser och rapporter. Känner kunderna att du lyssnar på dem och ser dem kommer de att komma tillbaka och göra fler köp. Det finns alltid sätt att förbättra ditt företags CRM-system och det kan vara en bra anledning att se över och samla all information på en plats.

E-post

E-post marknadsföring är fortfarande väldigt stort, men i allt brus av skräppost och annat som skickas via automail kan det vara svårt att nå fram till den potentielle kunden. Den nya trenden för 2018 sägs vara sms-marknadsföring och det är här vikten kommer att ligga.

Marknadsföring med text

Sättet att annonsera håller på att skifta och folk läser hellre en artikel än en annons. Det gör att content marketing har kommit starkt och istället för en annons är det artiklar som gäller. Det kräver lite mer för att få kunder intresserade och bara en annons räcker inte längre, utan det ska vara något med substans i. Content marketing är ett bra sätt att automatisera dina marknadsföringskampanjer med den bästa tekniken på och för marketing automation Sverige finns det en hel del system att välja på.

Nytt sökbeteende

Det sägs att allt fler kommer att söka information via röstsökningar och sökorden kommer att bestå av en vanlig fråga och inte enstaka ord. Se över din närvaro på internet. Ditt innehåll ska kunna sökas utifrån en fråga.

Chatt

Har du svårt att hinna med att svara på alla dina kunders frågor? Det är inget ovanligt om företaget är stort och därför har chatbots blivit något som är inne. Det är artificiell intelligens som svarar på kunders frågor och hela tiden lär sig mer och mer. Det bästa är att dina kunder sällan märker att det är en bot de pratar med.

10 Sätt Att Göra Ditt Kontor Lite Roligare

För att personalen på ett kontor skall kunna arbeta effektivt krävs det struktur, tydliga mål, tydligt ledarskap samt tydligt definierade arbetsuppgifter. Har ett kontor lyckats uppnå detta är det ändå inte en garanti för att personalen trivs. Ett kontor måste vara roligt att arbeta på också och personalen måste trivas ihop. Det här är inte något som sker med automatik, man måste lägga ner arbete på att få ett kontor att bli roligt och för att få personalen att trivas tillsammans. Det finns inga färdiga mallar för att göra ett kontor roligare men här kommer 10 stycken tips som kan hjälpa till.

 business-people-1572059_1920

 1. Lunch – Att äta tillsammans stärker gemenskapen och gruppkänslan. Bygg ett funktionellt kök där personalen kan värma mat eller laga enklare rätter. Ordna ett praktiskt och mysigt lunchrum där personalen i lugn och ro kan äta lunch och fika tillsammans. Bjud också personalen på lunch ute då och då, det är alltid uppskattat.

 1. Fika – Se till att personalen regelbundet tar fikaraster. Att sitta ned tillsammans och fika minskar personalens stress, stärker gemenskapen. Fikarasten är dessutom ett forum där mindre problem kan avhandlas och små konflikter kan lösas. Var generös, låt personalen ta fikaraster och snegla inte på klockan. Utgå från att de själva kan ta ansvar för att hinna med sitt arbete och bjud istället på tårta, fikabröd och godis med jämna mellanrum.

Utflykt

 1. Utflykt – Åk på kontorsutflykt någon gång per år, utflykten behöver inte vara överdådig och den kan organiseras av personalen. Ge personalen en liten budget för detta och låt dem turas om att organisera en liten utflykt till någon lokal sevärdhet. Låt en finare lunch ingå i konceptet och utflykten kommer garanterat att bli populär och något som personalen ser fram emot.

 1. Resa – Förutom en årlig utflykt är en längre resa med övernattning ett riktigt bra sätt att få personalen att uppskatta sin arbetsplats och sin arbetsgivare. Det finns ingen anledning att resa speciellt långt, men en resa till något trevligt resmål med middag och en övernattning på ett finare hotell är alltid uppskattat.

 1. Fest – Då och då bör det vara fest. Afterwork där så många som möjligt av personalen deltar är ett bra sätt att få personalen att trivas. Du som arbetsgivare behöver inte bjuda på allt men om du betalar ett par rundor kommer det garanterat att uppskattas av personalen. Utöver afterwork är det också trevligt med lite mindre lunchkalas som till exempel en jullunch och en midsommarlunch i kontorets lunchrum. Dessa små interna kalas piggar upp vardagen och får personalen att trivas.

 1. Miljö – Vill du att personalen skall trivas och tycka om sin arbetsplats är miljön mycket viktig. Kontoret måste givetvis vara rent och välstädat men det måste också hållas fräscht genom att regelbundet målas om. Det är viktigt att personalen är involverad i detta, att personalen är delaktiga i val av färg, val av gardiner och att till exempel fönster tvättas om personalen tycker de börjar bli smutsiga. Små saker som detta är viktiga för att få personalen att tycka att det är roligt att gå till jobbet.

 1. Dekoration – Förutom att kontoret är rent och snyggt är det också roligt med dekorationer. Är du kreativ eller finns det någon kreativ person på kontoret är det enkelt och billigt att dekorera ditt kontor med karta posters föreställande din stad för en mer lokal känsla. Ta en titt på foton av staden och framkalla foton som skulle lämpa sig bra som posters. Det går att beställa foton så lägg inte möda på att själva skriva ut dem, det blir aldrig lika bra. Vet du inte riktigt vad du är ute efter, googla tavlor inspiration och du kommer garanterat att bli inspirerad.
 1. Växter – Att ha rikligt med växter på kontoret är inte bara dekorativt, det skapar också en hemtrevlig känsla och en bättre miljö. Är någon på kontoret intresserad av att sköta om dem är det bra men låt inte detta bli en börda. Det finns företag som är specialister på att sköta om växter på arbetsplatser.

 1. Möblering – Kontorets möbler skall inte bara vara praktiska och funktionella, de måste också vara snygga. Genom att ha snyggt designade möbler och genom att organisera dem på ett kul sätt kommer ditt kontor att upplevas som roligare.

 1. Förmåner – Ge små förmåner till personalen och till dig själv. Förmåner som till exempel friskvårds timme med gemensamma aktiviteter är garanterat uppskattat och är både roligt och nyttigt. Andra förmåner kan till exempel vara att subventionera gymkort och uppmuntra personalen att gå och träna tillsammans.

Det är svårt att få tag i bra personal, har du lyckats med detta måste du se till att personalen trivs och vill stanna kvar hos dig och ditt företag. Genom att ständigt arbeta för att få dem att trivas och ha roligt på arbetet kan du lyckas med detta, men tänk på att det är ett ständigt pågående arbete.

Sju Tips För Att Starta Ett Framgångsrikt Företag

entrepreneur-1340649_1920

Många är vi som någon gång drömt om att skapa vårat eget företag. Visst kan det vara ett trevligt sätt att kunna försörja sig på, men tyvärr är det inte alltid lika lätt som vissa kanske tror. Med detta inte sagt att det är omöjligt, utan det kan snarare vara en mycket bra idé under rätt omständigheter samt med rätt tänk. Vi ska i den här artikeln försöka hjälpa dig med just detta genom att förse dig med sju saker som det kan vara bra att tänka på när du ska starta ett lyckat företag.

 1. Tänk inte bara på pengarna

Visst är tanken med att starta eget att det är ett sätt för sig själv att försörja sig på. Detta betyder dock inte att det enbart är pengarna som är viktigt, utan det gäller även att det man tänkt ägna sig åt är något man tycker är intressant och som man brinner för. Bestämmer man sig för att starta eget inom ett område som man inte har någon som helst passion för, och gör det enbart för att det är en bransch där det finns mycket pengar att tjäna, då är man ute på tunn is eftersom avsaknaden av passion mycket väl kan leda till bristande motivation.

 1. Ta hjälp av andra

Var inte rädd för att fråga om hjälp och vända dig till folk som kan branschen när det gäller tips och inspiration. Marknaden kryllar av duktiga konsulter, konsultföretag, affärsanalytiker, och liknande, och att få råd och inspiration av dessa kan vara ovärderligt. Så hitta den bästa affärskonsulten för ditt företag. Deras syfte är att hjälpa just sådana som dig. Trots att du behöver betala för deras tjänster så är det tveklöst värt det. Om det är så att det är det som är skillnaden för dig och ditt företag mellan att lyckas och att misslyckas. Det finns flera positiva anledningar att anlita en konsult.

 1. Gör en väl utarbetad affärsplan

Att ha en bra affärsplan är av allra högsta vikt när du ska starta eget. Gör därför din research noga och ha inte för bråttom med att komma igång innan du känner dig 100 % redo och kan branschen utan och innan. Hellre att det tar lite längre tid innan uppstart och att du lyckas än att du skyndar på och misslyckas.

 1. Ha en reservplan

Se till att du har en reservplan ifall saker och ting inte skulle gå som du har tänkt. Detta kan bland annat handla om att se till att ha lite extra besparingar, eller att helt enkelt fortfarande vara anställd någon annanstans samtidigt som du startar igång ditt egna företag.

 1. Se till att du följer samtliga regler och lagar

Det är av yttersta vikt att du följer gällande lagar och regler som gäller för uppstart av företag i det land du befinner dig. Att inte göra detta kan nämligen får allvarliga konsekvenser för dig och ditt företag, bland annat i form av böter eller till och med fängelsestraff. Det kan även få dig att helt och hållet tappa förtroendet bland dina klienter. Ett bra tips kan därför vara att anställa en jurist som kan hjälpa dig med just dessa frågor och se till att du följer de bestämmelser som gäller.

 1. Sätt realistiska mål och sätt igång i ett passande tempo

Det är viktigt att du inte sätter för höga mål och krav på dig själv, utan börja istället med att sätta lagom och realistiska mål, och går det bra för dig kan du sedan höja dina mål i takt med att tiden går. Risken är annars att du kan gå in i väggen och ställas inför utmaningar som du inte klarar av, något som kan innebära slutet för din verksamhet. Försiktighet är därför mycket viktigt när det gäller detta.

 1. Ha kul och njut av det

Att starta eget är inte tänkt som något negativt, utan det ska vara positivt för dig och dina närstående, och inte bara när det gäller pengar. Se därför till att njut av det hela och ha kul, och var beredd på att företagandet likt livet i övrigt inte alltid är lätt. Saker och ting går upp och ner, men med rätt attityd kommer du att kunna ta dig igenom även de svåra perioderna.

Att starta ett företag är tidskrävande, det gäller att man har motivation och inte enbart tänker på den ekonomiska biten. Det kan ta några månader innan företaget har någon form av omsättning. Det är dessutom viktigt med lagar och regler, sätt in dig i branschens lagstiftningar så att du inte hamnar i trubbel. Men framför allt – ha kul och njut

Fördelar Som Ditt Företag Kan Dra Nytta Av Genom Microsoft Biztalk

BizTalk är en förkortning för Microsoft BizTalk Server och är ett program som bland annat hjälper dig och ditt företag att hantera meddelanden och att koppla ihop olika system eller plattformar inom företaget. Microsoft har utvecklat denna mjukvara för att till exempel underlätta för företag att kunna skicka information mellan olika avdelningar. Servern kan även sammankoppla gamla system med nya för att göra ditt företags informationsutbyten effektivare.

Hur programmet kan hjälpa ditt företag

Känner du att det tar lång tid eller att det är för många steg emellan informationsutbyten inom ditt företag kan BizTalk vara något för dig. I dagens samhälle vill alla att det ska gå snabbt att dela information eller nyheter med andra. Detta gäller även inom företag. Nu skickas det ofta många elektroniska meddelanden fram och tillbaka istället för att man pratar ansikte mot ansikte. Därför är det viktigt att även den elektroniska eller tekniska delen i ett företag utvecklas. Microsoft utvecklade programmet, en systemarkitekt, redan år 2000 men den används fortfarande av företag idag.

Vid användning av programmet kan ditt företag lättare effektivisera, integrera och hantera dina affärsprocesser. Mjukvaran stödjer utskick av protokoll och viktiga dokument. Den gör att information lättare skickas ut till och mellan dina anställda och den kan även skicka information från ditt företag till andra företag. BizTalk är inte bara ett verktyg till att snabbare kommunicera mellan olika avdelningar eller branscher, mjukvaran kan även användas till att automatisera olika processer. Vilka affärsprocesser du har är beroende på vad du har för företag. Äger du till exempel en affär, antingen en nätbutik eller en fysisk butik, så kan du ställa in att du automatiskt vill beställa en vara när det indikerar att du har lågt på lager. Du kan med andra ord koppla ihop lagersystemet med beställningssystemet.

Med andra ord hjälper mjukvaran dig att delegera och automatisera arbetsuppgifter som normalt sett behöver ses över av någon anställd. Genom att integrera BizTalk i ditt företags system kan dessa processer gå så mycket snabbare. Du får därför chansen att spendera mer tid på andra saker som behöver ses över. Samtidigt behöver inte dina anställda se över produkterna på lagret och inventera för att sedan behöva skriva in uppgifterna manuellt. På så sätt kan du använda dina anställda åt viktigare arbetsuppgifter.

Andra funktioner som mjukvaran har

Mjukvaran är utvecklad av en webbutvecklare för över 17 år sedan och har därför behövt uppdateras ett antal gånger för att kunna hänga med i utvecklingen. Uppdateringarna har gjorts i takt med att nya system har kommit ut på marknaden. Olika IT system utvecklas konstant och efterfrågan för nya produkter ökar. Förutom att koppla ihop olika system tillhandahåller BizTalk en plattform där olika processer och system kan köras samtidigt. Mjukvaran kan liknas med ett cykelnav där flera systemlänkar går in till mitten, delas upp i olika kategorier och skickas sedan ut till en annan avdelning som behöver ta del av informationen. Olika system använder sig utav olika koder eller språk, BizTalk är som en adapter som översätter dessa koder och skapar ett gemensamt språk som alla system inom företaget kan förstå. Det innebär att alla applikationer och system kan integreras tillsammans. Det underlättar även att göra affärer med andra företag över internet då datakommunikationen effektiviseras.

Fördelarna sammanfattat

Vid användning av BizTalk kan ditt företag spara pengar genom att kommunikationen mellan olika system inom ditt företag och kommunikationen emellan anställda sker mer effektivt. Genom att ställa in automatiska processer kan delar av ditt företag som tidigare setts över av anställda istället ske automatiskt. På så sätt kan dina anställda ägna sig åt viktigare arbetsuppgifter eller fokusera mer på att förbättra till exempel kundbemötandet eller produktutvecklingen. Mjukvaran kan länka gamla system med nya och förbättra samarbetet mellan de olika systemen för att dela filer och skicka meddelanden lättare och snabbare. Då IT-industrin ständigt utvecklas är det nödvändigt för mjukvaruföretag att förbättra gamla system och återanvända dem så gott det går. Detta kan mjukvaran hjälpa dig med. Känner du att du eller dina anställda inte har tillräckligt med tid till olika uppgifter eller att dina gamla system inte interagerar bra med de nya systemen är det värt att testa denna mjukvara.

Få Tips Om Hur Du Hittar Den Bästa It-Konsulten För Ett Litet Företag

laptop-943559_1920

Är du ägare till ett litet företag får du oftast bära många roller som en och samma person. Kanske måste du ta hand både om marknadsföring, försäljning, bokföring och kundtjänst. Det som dock kan vara krångligt att ta hand om själv är IT-delen. Här måste du nämligen ha koll på saker som nätverk, antivirusskydd och säkerhet. Då detta är en väldigt stor och viktig del av företaget brukar det rekommenderas att man tar hjälp av en konsultförmedling IT. En konsultförmedling består att mycket kompetenta personer och då kan du anlita en person som kan ansvara för alla de delar som har med IT att göra. Nedan kan du läsa mer om hur du hittar den bästa IT-konsulten för ditt företag och vad du ska tänka på.

Vad gör en IT-konsult?

Det uppstår ofta lite förvirring om vad en IT-konsult har för arbetsuppgifter och det kan såklart variera. Oftast brukar man dock säga att en konsult är en blandning av en IT-tekniker och analytiker. Mest eftertraktade är dem som både klarar av de administrativa uppgifterna och den tekniska biten. Detta är dock inte allt de gör utan en stor del av jobbet är också att ha nära kontakt med kunden och vara involverade i företaget som helhet. Många som jobbar som konsulter har nämligen ett brinnande intresse för affärer och är djupt engagerade i det företag som de är verksamma i.

Vad passar bäst för min verksamhet?

Hur gör du då för att hitta den bästa IT-konsulten till ditt företag? I dagens samhälle där många förmedlar tjänster finns det såklart konsultfirmor inom IT som du kan ta hjälp av. Du kan även ta hjälp av Google och sociala medier som idag är populärt sätt för människor att marknadsföra sig.

Det finns så klart både fördelar och nackdelar med att gå genom en förmedling. Har du ont om tid kan det vara skönt att få hjälp med allting men väljer du att leta själv kan du också bli mer personlig och verkligen hitta den som passar bäst för just dig. Detta kräver ju dock lite mer tid och engagemang så det är upp till en själv att avgöra.

Vad ska jag tänka på när det gäller anställningsprocessen?

Även om IT-konsulten inte officiellt ska vara anställt av företaget rekommenderar vi att man lägger ner tid på själva anställningsprocessen. Detta är på grund av många olika anledningar. Dels är IT en väldigt väsentlig del av en firma, detta gäller idag inte bara IT företag utan alla då världen förlitar sig så mycket på internet och dagens teknik. För det andra så kan som sagt denna konsulten bli en stor fördel för ditt företag, inte bara på grund av sina kunskaper inom IT, utan även på grund av intresset i affärer. Därför rekommenderar vi att man lägger ner mycket tid på att lära känna personen och se vad de har för framtidsutsikter. Kanske kan den man anställer bli mycket mer än en IT koordinator. Som alltid är det också bra att be om referenser från tidigare utbildningar och jobb och kanske även låta den påtänkte provjobba innan ni tar ett slutgiltigt beslut.

Så avslutningsvis kan vi säga att IT-konsult är ingenting man kan ignorera i dagens affärssamhälle. Även i ett litet företag där man kan sköta mycket själv måste man lägga ner energi på att hitta rätt man för jobbet. Idag sköts det allra mesta online, vi är ständigt uppkopplade och utvecklingen går stadigt framåt. Du behöver ett nätverk, lagring, hårdvara, mjukvara, ja listan kan göras lång. Vi vill också poängtera hur viktigt det är att lägga fokus på säkerheten då all information idag lagras online.

Helst av allt, särskilt om du är ett litet företag underlättar det om du har en person som kan hålla koll på alla aspekter åt dig. Därför krävs det idag väldigt mycket av en IT-konsult. Det är därför också viktigt att du som företagare lägger ner mycket tid på att hitta rätt person. Givetvis är det viktigt att personen är välutbildad och kunnig på sina uppgifter men även att de kan bidra till företaget på andra sätt.

Om du inte vet i vilken ände du ska börja kan du alltid ta kontakt med en byrå som kan hjälpa dig att komma i kontakt med olika personer. Men du kan också börja söka runt på olika sajter och sociala medier om du känner att du har intresset och tiden att lägga ner. Man får helt enkelt prova sig fram och tänka ut vad som är bäst för företaget.

5 bästa anledningarna för att implementera marknadsföring med e-post i din affärsplan

e-postmarknadsföring

E-post som marknadsföring har kommit långt på de få årtionden som förflutit sedan det första e-mailet skickades. Sociala medier och sökmotorer har gjort att företag inte bara kan skicka e-post på slentrian, det har tvärtom öppnat upp för en mängd möjligheter att interagera med sina kunder och också ta reda på vilka de är. Hur kommer det sig då att e-post som marknadsföringskanal har överlevt och är en stark kandidat i dagens digitala samhälle? Vi ger dig här några starka anledningar till varför e-posten alltid borde vara med i din marknadsföringsplan.

Mätbara resultat

Enligt en undersökning från 2014 så var de flesta företag angelägna om att fortsätta med mailutskick då det hjälpte till att öka försäljningen markant. I Sverige använder sig hela 92 % av e-post och användandet i världen har ökat stadigt till att nu vara över 4 miljarder konton. Det går idag att mäta en mailkampanj och få kunskap om målgruppen med förvånansvärt bra resultat, varför många företag inte ser någon anledning att sluta med denna lönsamma marknadsföring som består av att skapa email. Tv-reklam eller kampanjer på stan kostar miljoner i jämförelse och går heller inte att mäta på samma sätt.

Med e postprogram kan du genom en mailkampanj mäta antal öppnade e-post och klick, samt hur lång tid kunden spenderar med att läsa mejlet. Inte nog med det, du kan också se varifrån de läser, om det är från en mobil, surfplatta eller dator. Ett nyhetsbrev program kommer alltså vara ovärderligt för att mäta resultaten från dina kampanjer, och använd den bästa e-postmarknadsföring programvaran för din verksamhet och du kommer snabbt att se resultat.

Riktad marknadsföring

Din mejlinglista är ditt viktigaste verktyg och att klura ut vilka mejl som ska skickas till vilken målgrupp kommer att hjälpa ett litet företag framåt. Förstår du din målgrupp kommer det att gynna hela företaget då du kan förbättra budskapet i dina andra mediekanaler på köpet. Ett riktat mejlutskick tvingar dig att vara tydlig då mottagaren faktiskt bett om att få information från dig. Idag är konsumenter selektiva och väljer endast ett fåtal företag att få information ifrån då flödet och information vi får via vår e-post är enormt. Konsumenten vill kunna ta del av kampanjer och events, men också veta mer om vad du står för och vill också kunna avsluta prenumerationen på ett lätt sätt. Seriösa mejlkampanjer leder till förtroende och alltså till fler klick och köp i slutändan.

E-post är billig marknadsföring

För ett litet företag kommer det inte finnas pengar till stora kampanjer varför e-post fortfarande är det bästa sättet att nå ut. Skulle det inte generera pengar så skulle företag sluta med mejlutskick, men faktum är att de sälj utskicken genererar gör e-postkampanjer guld värda. Du vårdar också dina kunder genom att påminna om att du finns, utan att de tvingas köpa något här och nu.

E-post är snabbt och nåbart

Mobilanvändandet ökar markant och att anpassa utskicken till mobil och surfplatta måste vara en del av marknadsföringsplanen om kampanjen ska fungera. Hälften av Internetanvändarna i USA tittar på sin mobil minst en gång per dag, en siffra som säkerligen är högre i Sverige. Innehållet kan snabbt anpassas till aktuella teman och händelser och fortfarande nå den önskade målgruppen.

Personligt innehåll

Genom att skapa nyhetsbrev och nyhetsbrev mall går det att göra tester för att se vilken design, rubrik och vilket innehåll som fungerar bäst. Med en personlig anpassning av mailet kommer kunden att känna sig utvald och ihågkommen vilket kan öka försäljningen med så mycket som 40 %. I dagens stora utbud vill vi ha en struktur och någon som talar om för oss vad vi gillar och vad vi ska göra härnäst. Som företag måste man därför hela tiden påminna sig själv och kunden om vad vi står för och hur vi går vidare.

Fortsatt förtroende för e-post?

Det finns ingen anledning att tro att e-postanvändandet skulle minska inom de närmsta åren varför e-post strategier alltid bör ingå i marknadsplanen. E-posten är en integrerad del av den digitala världen och kan både dra nytta av och hjälpa andra mediekanaler. Alla stora och medelstora företag använder sig idag av e-post utskick då det är en alltför effektiv del av marknadsföringen för att kunna ignoreras. Investerare hittar också till del digitala världen där de nya generationerna växer upp och hittar all sin information. Då gäller det att kunna skapa sig en kundkrets och veta exakt vad dina kunder är ute efter – då avkastningen på riktad information är mycket lönsam.

De 8 bästa och mest tekniskt imponerade armbandsuren

En klocka är så mycket mer än något som berättar för oss vilken tid på dagen det är. En klocka har gått från att vara en stor och klumpig möbel i någons kök till att vara en smidig modeaccessoar som både mäter din puls och berättar hur många kalorier du gjort av med under dagen, hjälper dig att hålla koll på tiden och är din personliga kalender. När du står i beredskap att köpa en ny klocka är det smart att tänka på vilka övriga funktioner förutom tiden som klockan kan hantera, samt vad den här typen av klockan står för och säger om dig som person.

Tips för att köpa klockor online

Att köpa ett nytt armbandsur är en investering som ofta håller i många år, och om du satsar på en kvalitativ klocka kan den rent av hålla i flera generationer. Märkesklockor och klassiska armbandsur går aldrig ur tiden och fungerar lika bra till en snygg kostym på jobbet som till jeans och en snygg t-shirt på fritiden. Idag finns det också möjlighet att köpa moderna och snygga klockor till bra priser på internet. När du satsar på att köpa klockor på nätet kan du i lugn och ro jämföra priser och funktioner innan du slår till på en klocka som du kanske kan komma att ha för resten av livet.

HD3 Slyde

HD3 Slyde

Denna futuristiska dröm har inga fysiska knappar men en touch screen och är gjord av svart PVD stål och äkta guld. HD3 Slyde är en klocka som tar med oss in i framtiden, och den är baserad helt på CLT elektriska rörelser. Armbandsuret har ett 3.8V litium polymerbatteri, och det finns även ett USB-uttag för att kunna koppla samman klockan med andra enheter.

Seiko Astron

Seiko Astron

Seiko är ett av världens ledande företag inom klockor och är den nya tidens armbandsur. Och när vi ser modellen Seiko Astron förstår vi lätt varför. Klockan får energi från solceller och är gjord av rostfritt stål. Under den klassiska ytan finns modern teknologi som visar att dagens klockor från Seiko är så mycket mer än bara en klocka. Astron har GPS kontrollerad tidszonsjustering och en kalender som lätt länkas samman med övriga enheter såsom dator eller mobiltelefon. Klockor från Seiko är imponerande och futuristiska och detta är inget undantag.

Samsung Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear

Mobilföretaget Samsung har tagit steget in bland klockor och armbandsur och gör det med bravur. Samsung Galaxy Gear visar att det går att ta modern teknik anpassad för telefoner och datorer och omsätta det till klockor och moderna armbandsur. Här har vi en klocka med touch screen och en 1,9MP kamera som lätt matchas samman med övrig Samsung utrustning via Bluetooth.

Tread 1

Tread 1

Detta är en dator förvandlad till armbandsur. Klockan är gjord av rostfritt stål och drivs av ett litium polymerbatteri, och behöver inte laddas mer än någon gång i månaden. Klockan är laddad med den absolut senaste datorteknologin och kan ses som en samlingspunkt för övriga enheter som telefon och dator.

G-Shock

G-Shock

Detta är en klocka som inte bara ser snygg ut på armen utan som också är en kompass som hela tiden berättar för dig exakt var du är, och naturligtvis också hur mycket klockan är i den delen av världen du just befinner dig. Tack vare den absolut senaste GPS-tekniken och en inbyggd ficklampa som kan lysa upp ett helt rum är G-Shock ett måste i varje samling.

Apple Smart Watch

Apple Smart Watch

När Apples steg in på den internationella klockmarknaden visade de att de inte bara kan designa och utveckla datorer och smartphones, utan även klockor och snygga armbandsur. Apple Smart Watch har koll på din kalender, dina email och sms och kan även skicka små blinkningar och hjärtan till familjemedlemmar och kompisar. Med Apple Smart Watch har du alla dina appar och fotograferade bilder lätt tillgängliga direkt på handleden, och det i en mycket snygg och stilren förpackning. Apple är en klocktillverkare värd att lägga på minnet.

Ziiiro Watch

Ziiiro Watch

Detta är den minimalistiska klockan som ser ut som ett litet öga där den sitter på handleden. Men låt dig inte luras av den lilla skärmen och det välsvarvade utseendet. Här har vi en dator förklädd till armbandsur som klarar allt det som dagens moderna klockor kan och lite till. Hos Ziiiro räcker det att följa cirkeln och genom den får du information om både tiden, datum och placering, allt i en mycket snygg och stilren förpackning.

Jerome Steampunk

Jerome Steampunk

En klocka med ett tufft utseende som flirtar med gångna tider och appellerar till dagens moderna cowboys. Jerome Steampunk är en mycket snygg klocka som samtidigt har samlat all modern teknik på handleden. Klockan går i guld och bruna toner och är en sann fröjd för ögat, tillsammans med modern teknik direkt från NASA och den amerikanska rymdforskningen.

Så funderar du på att byta ut ditt gamla armbandsur kanske någon av dessa häftiga klockor lockar. Om inte så finns det en hel mängd andra att finna för den som söker en mer klassisk klocka.

Viktiga anledningar varför smartphones är en nödvändighet i dagens samhälle

pokemon-1553995_1280

Idag känns smartphones som en självklarhet, något de allra flesta har, men det är inte allt för länge sedan som det enda man kunde använda sin mobiltelefon till var att ringa med. Tidiga föregångare till dagens smartphones började dyka upp under mitten av 1990-talet. Dessa tidiga föregångare hade inte mycket gemensamt med dagens smartphones men de gick att använda till mer än att ringa med. Ett exempel är Nokias 9000 serie som förutom att ringa med också hade funktioner för fax, SMS, email, en webbläsare, kalender med mera. Dessa tidiga smartphones liknade mer små laptops än dagens smartphones och de var mycket dyra och användes därför främst av affärsmän. I och med lanseringen av Apples Iphone förändrades utseendet och funktionen på smarta mobiltelefoner och man kan säga att den lade grunden för dagens smartphones med pekskärm och möjligheten att installera applikationer.

Funktioner

Med en modern smartphone kan man förutom att ringa göra massvis med andra saker. Med en smartphone kan man skicka mail, meddelanden, lyssna på musik, se på film och mycket mer. Det finns många fördelar med att ha smartphones jämfört med traditionella mobiltelefoner. Är man ute och reser räcker det ofta med att visa upp ett mail med till exempel flygbiljetten istället för att ha en pappersbiljett, man har tillgång till kartor och GPS som gör det betydligt enklare att hitta vart man ska. Det går ofta att ansluta sin smartphone till ett bankkonto och föra över pengar direkt från mobilen när man skall betala för något. Det går att via appar boka hotellrum, hitta restauranger och läsa recensioner av olika resmål. En smartphone kan också hålla en resenär sysselsatt, man kan lyssna på musik via den, se på film eller tv och läsa böcker. Det går också hålla kontakt med vänner via sociala nätverk. Det går att ta kort och filma med en smartphone och en smartphone kan ersätta, eller vara ett komplement till mycket annan elektronik, som till exempel kamera, musikanläggning, dator och tv. En smartphone går också att ansluta till internet via Wi-Fi och det går därmed att ringa gratis, eller betydligt billigare, via exempelvis Skype vilket kan vara en klar fördel om man till exempel är på utlandssemester.

Operativsystem

Ursprungligen fanns det många olika operativsystem till smartphones, idag sitter det antingen Android eller IOS i majoriteten av mobilerna. IOS är Apples eget operativsystem och återfinns bara i deras telefoner. Android är ett operativsystem utvecklat av Google och som används av de allra flesta tillverkare av smartphones.

Att köpa en smartphone

Planerar man att köpa en smartphone finns det massor att välja på i alla möjliga prisklasser. Skall man främst använda sin smartphone så som folk gör mest är det bra om den har ett av de två vanliga operativsystemen, Android eller IOS, då dessa ger tillgång till många olika applikationer. Förutom tillgång till appar finns det mycket annat som styr hur man väljer en smartphone. Kommer den främst att användas till att lyssna på musik eller att se på film är bra ljud och en stor skärm viktigt, vill man använda den till att filma eller att ta kort med är en smartphone med bra kamera viktigt osv. För de allra flesta är det viktigast med en prisvärd smartphone.

Android

Som nämndes ovan så är de vanligaste operativsystemen Android och IOS, där IOS används bara av Apple. Mellan 80 och 90 procent av alla smartphones använder sig däremot av Android och det kan därför vara vettigt att försöka hitta den bästa Android telefonen när man letar efter en prisvärd smartphone.

Tillverkare

Det finns mängder av tillverkare som Apple, Huawei, Sony och BlackBerry. En tillverkare som på kort tid vuxit till att bli en av de allra största på smartphones är ZTE. Android helt rätt väg att gå. Med Android kan du ändra på nästan precis allt och få saker är statiska, medan iPhone har ett numera klassiskt utseende som inte är lika lätt att ändra.

Beroendeframkallande

Har man väl börjat använda sig av en smartphone är det svårt att klara sig utan den. Det är oerhört praktiskt att alltid ha tillgång till internet så att man kan söka efter saker eller att ha tillgång till kartor och GPS när man letar efter en adress.