Dagens ledare: Kärnfamiljen ligger i komposten

Dagens ledare handlar om hur man från regeringens håll fortfarande har en mall på familjekonstruktionen som traditionell och enhetlig, vilket inte återspeglar verkligheten.STYVFAMILJI samma takt som skilsmässor blir allt vanligare och äktenskapet inte längre ses som definitivt bidrar även det till att familjekonstruktionerna ser annorlunda. Att från ett regeringshåll fortfarande för en politik som har den traditionella kärnfamiljen som utgångspunkt skadar inte bara regnbågsfamiljer som inte bottnar i den heterosexuella relationen utan även den typen av familj som är i rörelse.

Jag fick precis ett samtal. Hen ifrågasatte hur jag kan hävda att kärnfamiljen är utöende. Stackars barnen sa han. Även fast man skiljer sig och föräldrarna träffar nya partners blir det ju ändå en kärnfamilj fortsatte hen. Ja, kanske det, sa jag. Men det är inte min definition av kärnfamilj. Till sist spårande hen ur och tyckte att framtiden måste bli ett helvete om alla barn bara hinner vara någon dag här och någon dag där och inte veta vem det är som är förälder. Ja, tänk om det blir så. Men tänk vad skönt att inte vara den konservativa parten som ska tvinga in föräldrar i relationer de inte trivs i och tvinga in barnen att skåda destruktiva föräldraroller.

Hen undrade också hur det här kunde vara socialdemokratiska värderingar. Jag undrar, hur kan det inte vara socialdemokratiska värderingar att se till familjers bästa och inte till familjers begränsande? Hen tyckte det var skönt i alla fall, nu slapp hen både prenumerera på Folkbladet och rösta på Socialdemokraterna. Jag lyfter på hatten och ba: var så god.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *