Dagens ledare: Pensionsskatten handlar om principer

Jag ba: ”Samhället behöver stabilitet, vilket gör att socialdemokraterna blir så illa tvungna till att förhålla sig till den moderata politiken, hur vedervärdig man än tycker att den är. ”På sikt” kan ibland vara bra, för då hinner alla med i förändringen. Nu krävs det en fungerande helhet i politiken, inte en uppstyckad intresseagenda med fokus på höginkomsttagare.”

Att få 1000:- mer i handen varje månad klarar de flesta av, men att få 1000:- MINDRE varje månad kan vara rätt tufft. Därför tvingas socialdemokraterna förhålla sig till moderaternas skitpolitik och de jobbskatteavdrag de genomfört. Det finns inget likamed- tecken mellan att vilja höja skatten stegvis istället för i en klump och att vara moderat. Kommentarerna ba: ”ÄR DU MODERAT?!” Och jag ba: ”Nej”.

Kanske är jag tråkig? Ja, kanske det. Tycker jag om när samhället förändras på ett sätt som gör att förändringen implementeras och fungerar strukturändrande? Ja. Oavsett om man tycker att skatt är en bra grej eller inte är det ett faktum att hela den svenska arbetande befolkningen har påverkats av de jobbskatteavdrag som gjorts. Därför skulle det också vara respektlöst mot den svenska befolkningen att genomföra en så stor förändring från en dag till en annan.

Det är inte det mest valfläskiga men det är det mest seriösa. Och nog fanimig är jag hellre seriös än valfläskig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *