Brunnberg – mer patetisk än Vanheden

Torsdag 23 augusti klockan 10.35
24-åriga vakten Karen Gebreab slogs i hjäl med 38 slag av en fånge i häktet i Flemingsberg 3 oktober förra året.
Skådespelaren Ulf Brunnberg säger att det är en konsekvens av feminismen.
Det är för dumt för att jag ska orka bli riktigt upprörd.
65-årige Ulf Brunnberg är mest känd för sin roll som Vanheden i filmerna om Jönssonligan. Som skådespelare uppskattar jag honom mest för hans starka insats i Killinggängets film ”Fyra nyanser av brunt”.
Hans mansgrisiga uttalanden den senaste tiden är inte fullt lika imponerande.
Förra året föreslog han att det borde startas en tv-kanal enbart för män.
I en intervju med Slitz fortsätter han i en grövre stil. Han är kritisk mot att kvinnor arbetar inom klassiska manliga yrken som kriminalvården och brandkåren.
– Det ska vara kvinnliga brandsoldater numera. De orkar ju för fan inte ens dra brandslangen. Att gå in i en brasa med en kvinna är liksom inte samma sak som att göra det med en karl, säger han i intervjun med Slitz som jag läser om i Aftonbladet.
Det grövsta uttalandet handlar om det brutala mordet i häktet i Flemingsberg 3 oktober i fjol. En fånge övermannade 24-åriga vakten Karen Gebreab, tog hennes batong och slog ihjäl henne med 38 slag.
– Likadant var det ju med den där kvinnliga fångvaktaren som dog. Hur fan kan man släpa dit ett fruntimmer på en och sextio? Att hon blev mördad är ju en konsekvens av feminismen, anser Brunnberg.
En konsekvens av feminismen? Hur Brunnberg tänker där vet förmodligen enbart han själv. Uppenbarligen har inte tanken slagit honom att exakt samma sak skulle ha kunnat inträffa en ensam manlig fångvaktare som var två meter lång.
Något sådant skulle inte inträffa i Brunnbergs värld som alltid borde styras av män och där kvinnor enbart ska vara svaga, väna och ta hand om barn.
– Är man två kaptener på en båt går man på grund. Det behövs en kapten och en styrman, fortsätter han.
Jag antar att Brunnberg förutsätter att kaptenen är en man.
Ulf Brunnbergs uttalanden är så dumma att jag inte ens orkar bli upprörd. Han framstår numera endast som en störande gammal hund som står bunden och skäller på allt.
Han är mer patetiskt än Vanheden.
Problemet är att det garanterat finns en hel del som kommer att hylla Brunnberg för det han säger, de som tycker att det är skönt att det finns någon som vågar säga ”sanningen”.
Det är det som är upprörande.

6 kommentarer

 1. Varför skulle det vara fel att starta en tv-kanal enbart för män? Det finns ju enbart för kvinnor? Du gjorde dig just lika idiotisk

 2. Om det tex börjar brinna i din lgh/hus och du hittas avsvimmad inomhus så hoppas jag det är en lång och stark man från brandkåren som hittar dig och inte en tunn kvinna på 1.60. För då är du död inom kort. Det har inget med feminism eller ej att göra utan är verkligheten. Den verklighet som skall få dig utburen till friska luften. Liksom att en person på 1.60, smal och tunn, man som kvinna, inte passar in på fängelser och häkten. Då är du naiv.

 3. Pingback: Vilket stolpskott! | krulli

 4. Brunnberg är komiker men han menar säkert att män och kvinnor har olika roller i livet, att män och kvinnor av naturen har olika förutsättningar.
  Givetvis skall relationer alltid vara jämställda, samma rättigheter och skyldigheter mellan man och kvinna, lika lön med mer.
  I den bemärkelsen är inte Brunnberg en mansgris men visst uttrycker han sig riktigt illa ibland. Män som ifrågasätter genusstudier hotas mycket ofta av kvinnor, så har skett t.o.m. i debatter här på folkbladet (folkbladet har tagit bort inlägg). Kvinnor kan också bete sig riktigt plumpt ibland.

 5. Men exakt vad är det Brunnberg säger som är fel?
  Du lyckas inte argumentera mot honom i sak utan använder bara ord som ”mansgrisiga uttalanden”, ”patetiskt”, ”dumma uttalanden” och liknar honom vid en ”störande gammal hund” och fyller ut med en massa blaj. Men vad är det som är fel i det han säger? Det lyckas du inte visa.

  Har en kvinna som inte orkar dra brandslangen något i brandkåren att göra?
  Tror du verkligen att en tjej på 1.60 får samma respekt som ett muskelberg på 2 meter?
  Exakt vad är fel med en TV kanal som riktar sig åt män?

 6. David: FÅR kvinnor som inte orkar dra brandslangen jobba som brandsoldater? Om inte är det väl inget problem, bara ett ohederligt argumentationstrix?
  Hade det varit professionellt skött om en man på 185 cm (alltså över mäns medellängd) gått ensam med den farlige fången? Låg felet i hur arbetet på häktet planerades eller i vilket kön fångvaktaren hade? Hade en man på 185 cm också kunnat bli ihjälslagen?
  Jag tror du och den kränkte vite manlige skådespelaren (medvetet eller omedvetet) missförstått feminismen. Den menar inte att basketspelare måste vara korta, läkare ointelligenta eller snickare fumliga – bara att saken inte ska avgöras enbart utifrån kön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *