Daniel Nordström

Född: 1967.
Uppväxt: Umeåbo sedan födseln. Bodde de första tolv åren på Strömbäck. Därefter i Röbäck fram till vuxen ålder.
Bor: Sörfors i Umeå.
Familj: Ja. En stor och älskad.
Journalistkarriär: Sökte till Strömbäcks medielinje vid 18 års ålder, men fick nobben. Har därför ingen officiell utbildning utan har gått den så kallade långa vägen. Började frilansa på VF-sporten under gymnasieåren, 1986. Blev fast anställd som redigerare på VF under 1988. Har därefter jobbat som redigerare och allmänreporter på såväl sporten som allmänna redaktionen. Under 2000-talet har jag arbetat som nattchef, nyhetschef och är numera chefredaktör och ansvarig utgivare. Under många år har jag vid sidan av fuskat som hårdrocksskribent.
Intressen: Nyheter av alla de slag – förstås, medie- och samhällstrender, kultur, nöje och framför allt idrott och musik.
Favoritlag: Finns bara ett. Liverpool FC.
Favoritband: Hjältarna är många. Störst av dem är Dio, Ozzy och Halford. Kiss och Iron Maiden har också varit ett ständigt soundtrack till mitt liv.
Favoritcitat: ”Jag delar inte dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem” Evelyn Beatrice Hall (1868-1919)

1 kommentarer

 1. Hej Daniel!
  Jag hamnade på din blogg via Avpixlat och har läst med intresse det du skriver.
  Jag är en opolitisk skrivare med hemvist i Svenska kyrkan. På min blogg lyfter jag fram Tro och mötet med islam, genom att citera både Koranen och vad konvertiter från islam själva säger.
  En anledning till att inte vilja ha minareters böneutrop är, för min del, att de texter som läses i moskéerna beskriver vår tro på ett felaktigt och nedvärderande sätt.
  Jag har muslimska vänner och vet att deras värsta fiende är just Koranen och dess hårdhet. För att kunna samtala i den känsliga invandringsfrågan måste vi bli mer pålästa vad gäller religionernas innehåll.
  Islam och kristendom har några gemensamma närmnare som man kan ta vara på, men i stora drag är de varandras motsats. Detta måste vi våga lyfta fram, tillsammans med den ekonomiska frågan.
  Men den lämnar jag till andra…
  Mvh, Helene F Sturefelt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *